Melicher: HEGER A NAĎ SLOVENSKO ODZBROJILI LEPŠIE, AKO NEPRIATEĽ! Trestné oznámenia podané (VIDEO)
26 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

Bývalý minister obrany Naď najprv hovoril o jednej právnej analýze, potom rovno o štyroch a pravda je, že neexistuje ani jedna. Po hĺbkovom audite na ministerstve obrany sme síce nenarazili na žiadnu právnu analýzu, zato sme narazili na množstvo zlyhaní predchádzajúcej vlády na základe čoho sme sa rozhodli podať trestné oznámenia. Uviedol to štátny tajomník Ministerstva obrany SR Igor Melicher (Smer-SSD) na sociálnej sieti.

Konštatuje tiež, že ešte pred štyrmi rokmi Slovensko disponovalo systémami protivzdušnej obrany (PVO). Po tom, ako Jaroslav Naď (Demokrati) odišiel z postu ministra obrany, Slovensko systém PVO nemá žiaden. Sme preto podľa Melichera „zraniteľní, ako dieťa na lúke“, povedal Melicher v utorok, 25. júna na ministerstve obrany.

Heger a Naď Slovensko odzbrojili lepšie, ako ktorýkoľvek nepriateľ

„Vo svete neexistuje žiaden štát, ktorý by sa zbavil svojho kľúčového systému PVO z aktívnej služby a poslal ho do živého vojnového konfliktu, ktorý je v jeho susedstve,“ konštatoval Melicher. Konanie vlád, v ktorých Naď pôsobíl, Melicher označil za ťažký amaterizmus.

Dokázal to dokrútkou, v ktorej Eduard Heger (Demokrati) nástojčivým hlasom presviedča, že „taká analýza neexistuje“, lebo sme ju ani nepotrebovali, Jaroslav Naď doplnil, že odborná diskusia na ministerstve obrany má aj písomnú podobu a on má k dispozícii aj analýzu, kým Heger si tvrdil, že analýza, ktorú od nich novinári chcú, neexistuje. Práve preto schválený materiál koncipovali tak, aby analýza potrebná nebola.

„Dámy a páni, toto je presný obraz amaterizmu a diletantstva, ktorý tu v období predchádzajúcej vlády bol,“ dopĺňa Melicher s tým, že Heger a Naď Slovensko odzbrojili lepšie, ako ktorýkoľvek nepriateľ.

Viktorín odkazuje NBU: Zbystrite a skontrolujte Naďovu bezpečnostnú previerku! (VIDEO)
Dovoľte mi vážne sa pozastaviť nad faktom že exminister vojny Naď mal na svojej tlačovej konferencii v rukách niečo, o čom od samého začiatku mala odborná verejnosť a, samozrejme, aj občania vedieť. On to hrdo a odvážne nazval právnou analýzou,... Čítať ďalej
26 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

Naď je klamár! Právna analýza neexistuje

Právna analýza, ktorú Naď ukazoval na tlačovej besede ešte vo februári 2023 podľa ministerstva obrany, ale ani podľa zistení ombudsmana Dobrovodského neexistuje. Naď vtedy tvrdil, že nie je dôvod ukazovať ju ani odbornej verejnosti.

„O tri mesiace na to, 15.5.2023 usporiadal tlačovú konferenciu, kde analýzu ukázal. Tá ale nemá registratúrne číslo, nie je nikde zaradená spisovo a nepotvrdili ju žiadne iné zložky,“ pripomenul Melicher s tým, že analýza musí byť evidovaná každou inštitúciou, ktorou prechádza. Naďov status potvrdzuje, že už vtedy sa sám zamotával do vlastných klamstiev.

„Podľa toho vidíme, že Naď je klamár, ktorý používa každú jednu možnosť, možno aj tú, ktorá nie je v súlade so zákonom, aby si vo svojich tlačových vystúpeniach pomohol,“ myslí si Melicher.

Na ďalšom videu Naď ukazuje podľa neho oficiálny dokument ministerstva obrany z apríla 2023, Keď si Melicher dohľadal dokument cez registratúrne číslo zistil, že ide o výpoveď ministra Naďa vyšetrovateľke NAKA. Tá sa ho viac, ako mesiac po odovzdaní PVO na Ukrajinu pýtala, prečo to vlastne urobil. Melicher sa preto pýta, či táto výpoveď môže slúžiť, ako oficiálna právna analýza.

Analýza, ktorá nie je nikde evidovaná, no Naď ju prezentoval na februárovej TB
Analýza, ktorá nie je nikde evidovaná, no Naď ju prezentoval na februárovej TB
Facebook / Reprofoto z videa Igora Melichera
Status Jaroslava Naďa, ktorým si ako dôkazom podoprel analýzu
Status Jaroslava Naďa, ktorým si ako dôkazom podoprel analýzu
Facebook / Reprofoto z videa Igora Melichera
Výpoveď Jaroslava Naďa pred vyšetrovateľkou NAKA z apríla 2023
Výpoveď Jaroslava Naďa pred vyšetrovateľkou NAKA z apríla 2023
Facebook / Reprofoto z videa Igora Melichera
Výsek zo Sklenárovej výpovede
Výsek zo Sklenárovej výpovede
Facebook / Reprofoto z videa Igora Melichera
Analýza, ktorá nie je nikde evidovaná, no Naď ju prezentoval na februárovej TB
Status Jaroslava Naďa, ktorým si ako dôkazom podoprel analýzu
Výpoveď Jaroslava Naďa pred vyšetrovateľkou NAKA z apríla 2023
Výsek zo Sklenárovej výpovede

 

Melicher na ministerstve obrany našiel aj riadny, oficiálny dokument z augusta 2023 od Naďovho nástupcu, Martina Sklenára. Je to ďalšia výpoveď vyšetrovateľke NAKA, kde Sklenár hovorí, že žiadna taká analýza neexistuje, ani neexistovala.

„Štyri argumenty Jaroslava Naďa na jednej tlačovej konferencii, debakel. On dokonca oklamal aj Ozvrojené sily a vojakov, pretože sľúbil, že keď odovzdá PVO na Ukrajinu, tak vzápätí kúpi novú a ak sa aj nekúpi, tak nám ju spojenci poskytnú na nevyhnutný čas. Pravda je taká, že ešte počas jeho ministrovania odišiel posledný veľký systém PVO k svojmu majiteľovi,“ dopĺňa Melicher.

Ten vzápätí  pripomína situáciu, keď raketa nedopatrením dopadla na poľské územie. Pýta sa tiež, aký systém PVO by takúto raketu zachytil, keby sa podobné nedopatrenia udialo nad slovenským územím.

„Som presvedčený, že Jaroslav Naď zradil Slovensko a po dôslednom audite a nájdenom celom rade pochybení a zlyhaní počas bývalej vlády podávame ako Ministerstvo obrany SR trestné oznámenia,“ informoval Melicher. Trestné oznámenia sa týkajú podozrenia zo spáchania trestného činu sabotáže, zneužitie právomoci verejného činiteľa a porušenie povinnosti pri správe cudzieho majetku.

Hlas ľudu: Ako sa MILOSŤPÁN NAĎ ŽOBRÁKOM stal
Pán s modrou krvou vždy a všetko robil poctivo a férovo. Jaro je dobrák od kosti. Na Ukrajinu posielal, čo sa len dalo. Len na našu bezpečnosť nemyslel. Zostali sme čistí ako ľalia. Bez ochrany neba a s holou riťou. Ľudia si pamätajú. V... Čítať ďalej
25 | 06 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik