Hamran a "Čurillovci" v úzkych: Domček z karát sa im rúca!
01 | 07 | 2024 I Bari Zajačková

V posledných dňoch sa na Slovensku rozvírila diskusia okolo nákupu nepriestrelných áut bývalým policajným prezidentom Štefanom Hamranom. Táto kauza, často označovaná ako "Čurillovci", priniesla mnoho otázok a obvinení. Minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok dnes zverejnil na svojej sociálnej sieti video, v ktorom vyzýva zainteresovaných politikov, novinárov i momovládky, aby prestali klamať.

Hamranov biznis - šokujúce odhalenia o nepriestreľných autách, ktoré nikdy neprišli

Kšeft bez verejného obstarávania. Bez súťaže. Napriamo. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok vo svojom videu informuje o zisteniach z uplynulého týždňa aj o tom, že Hamran nakúpil nepriestrelné autá v hodnote jedného milíona eur. Tieto autá boli údajne kúpené od spoločnosti, ktorá nemala oprávnenie na obchodovanie s výrobkami obranného priemyslu a obrnené vozidlá tak nemohla predávať. Sám Štefan Hamran však predmetnú spoločnosť svojím podpisoval licencoval. Ministerstvo vnútra už odstúpilo od zmluvy a žiada vrátenie celej sumy aj s úrokami z omeškaniaza nedodané vozidlá. Šutaj Eštok v súvislosti s kauzou spomína vo videu aj meno bývalého ministra vnútra Romana Mikulca či bývalého premiéra Ľudovíta Ódora, ktorí takýmto praktikám „kryli chrbát“. Ako informoval vo videu minister, dnes je celý prípad je nakoniec na trestné konanie. 

Reakcie a dôsledky - kauza rozbúrila verejnú mienku, zámerné klamstvá lietajú na všetky strany

Kauza vyvolala silné reakcie v politických kruhoch aj medzi verejnosťou. Objavili sa výzvy na dôkladné prešetrenie celej situácie. Niektoré mimovládne organizácie boli obvinené z šírenia nepravdivých informácií v súvislosti s kauzou. Tieto obvinenia ešte viac prehĺbili kontroverziu okolo celej záležitosti.

Ministrova výzva: Dosť bolo klamstiev a kostlivcov v skrini!

Minister Šutaj Eštok v reakcii na túto kauzu vyzval politikov, novinárov a mimovládne organizácie, aby prestali používať lož ako nástroj na zvýšenie popularity. Zdôraznil potrebu návratu k sile overených informácií a faktov. Táto výzva podčiarkuje vážnosť situácie a potrebu objektívneho prístupu k celej kauze.

MINISTER ŠUTAJ EŠTOK SA VEREJNE PÝTA ŠTEFANA HAMRANA
Úrad inšpekčnej služby (ÚIS) preveruje postup pri nákupe pancierových policajných áut. Na štvrtkovej tlačovej konferencii o tom informoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Priblížil, že ide o nákup štyroch balisticky chránených... Čítať ďalej
27 | 06 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR
#google_vignette

 

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik