Fiala vysvetľuje: NIČ SOM NEMYSLEL NEÚCTIVO
26 | 06 | 2024 I Diana Zaťková

O obnove medzivládnych konzultácií neuvažujeme z úcty k zranenému Ficovi! Český premiér Petr Fiala v stredu vyhlásil, že jeho utorňajší výrok o predčasnosti obnovenia medzivládnych konzultácií medzi ČR a SR nebol myslený neúctivo. Naopak, podľa neho bol výrazom rešpektu k situácii, keď sa premiér SR Robert Fico zotavuje zo zranení, ktoré utrpel pri májovom atentáte. Informuje o tom server iDNES.cz.

Úvahy o obnovení česko-slovenských medzivládnych konzultácií, ktoré Praha v marci prerušila z dôvodu rozdielnych postojov k vojne na Ukrajine, odmietol Fiala po utorkovom stretnutí s prezidentom ČR Petrom Pavlom ako predčasné.

"Myslím si, že na to teraz nie je čas. A nakoniec, ani slovenský premiér (Robert) Fico ešte nie je späť v úrade, takže také debaty alebo úvahy by boli predčasné," povedal Fiala v utorok.

Slovenský úrad vlády označil v stredu Fialovo vyjadrenie za neúctivé voči SR a dodal, že neprispieva k dobrým susedským vzťahom. Úrad vlády zároveň zdôraznil, že česká vláda je na Slovensku kedykoľvek vítaná pri plnom rešpekte a úcte k rozdielnosti postojov, ktoré nesmú zaťažovať slovensko-české spolužitie.

"Mierový postoj vlády Slovenskej republiky k vojne na Ukrajine je suverénnym postojom Slovenskej republiky a nemôže byť prekážkou rozvoja česko-slovenskej vzájomnosti," dodal Úrad vlády SR.

Viac v článku:

NAPÄTIE RASTIE! Úrad vlády SR sa poriadne pustil do Fialu
Úrad vlády (ÚV) SR nepovažuje utorkové (25. 6.) vyjadrenie českého premiéra Petra Fialu po stretnutí s českým prezidentom Petrom Pavlom, deň pred oficiálnou návštevou Českej republiky novozvoleným slovenským prezidentom Petrom Pellegrinim, za... Čítať ďalej
26 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik