KRÚPA ŤAHÁ KU DNU UŽ DRUHÚ STRANU!
26 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Vládna koalícia na lodi zvanej Slovensko láta jednu dieru za druhou, neraz aj niekoľko súčasne. Dedičstvo po diletantských vládach Matoviča, Hegera a prezidentky (Ódora) je strašné po všetkých stránkach. Vážny je samotný stav štátnej ekonomiky a následne aj finančnej situácie vládnych rezortov.

Sú však politici bývalých vlád, ktorí sú zrazu neuveriteľne múdri, vedeli by všetko okamžite riešiť, zachraňovať, konsolidovať a ústa majú plné kritiky. Doslova škoda, že to nevedeli, keď vládli.

Na jeden prípad upozorňuje minister vnútra Matúš Šutaj Eštok

Ten "prípad" je bývalý oddaný "matovičovec" Juraj Krúpa, neskôr presadený do SaSky, aby bol zas tam "oddaný". Zároveň ide o bývalého predsedu branno-bezpečnostného výboru NR SR Juraj Krúpa.

Mzdová situácia v polícii

Policajní odborári upozorňujú na zlé pracovné podmienky a nízke ohodnotenie policajtov. Ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) v otvorenom liste vyzvali, aby to riešil. Ten im odkázal, že na zlepšení situácie v Policajnom zbore pracuje. Informovala RTVS.

Zdroj dodáva, že "minister vnútra a policajné odbory sa v kolektívnej zmluve dohodli na zvyšovaní platov policajtov v tomto roku. K valorizácii platov policajtov ale zatiaľ nedošlo." Lenže, zatiaľ sa neskončil ani prvý polrok. A dohoda znela "v tomto roku".

Všetci vedia, že policajti si zaslúžia viac, nielen policajti, nielen politici, ale aj občania to vedia

Preto sú teraz výkriky zrazu zobudeného (mohol to predsa riešiť od roku 2020) Juraja Krúpu dôkazom skôr toho, že na policajtov "jeho" matovičovsko-hegerovsky-ódorovské vlády z vysoka kašľali a teraz už nejde o policajtov, ale o špinavú politickú vojnu s ministrom vnútra.

Matúš Šutaj Eštok, foto: TASR

Eštok Krúpovi teda dobre radí

"Vyzerá to naozaj neodborne, ak situáciu kritizujer práve on! Bývalý šéf bezpečnostného výboru parlamentu za OĽaNO, ktorého nominanti rozvrátili rezort vnútra, políciu a celý právny štát do úplných ruín."

Minister Eštok radí SaSke, že ak nechce v trende totálneho politického úpadku svojho bývalého koaličného partnera OĽaNO pokračovať, "bolo by super aspoň sa pokúsiť imitovať stranu odborníkov".

Rýchla správa vo veci úniku odposluchov v kauze obvinených čurillovcov
Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) prerušil trestné stíhanie v prípade úniku odposluchov v kauze obvinených policajtov okolo Jána Č. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa ÚIS Andrea Dobiášová. Upozornili na to... Čítať ďalej
25 | 06 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok