Rusi odpovedali rázne a trefne slovenskému mainstreamu
25 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Rusi odpovedali rázne a trefne. V reakcii na nedávne cenzorské rozhodnutie Európskej únie zakázali na území Ruskej federácie fungovať aj webom zo Slovenska, konkrétne proamerickej ideologickej úderke zo SME a z Denníka N. Informáciu zverejnilo ministerstvo zahraničných vecí Ruskej federácie na svojom webe.

Vyhlásenie ruského ministerstva zahraničných vecí v súvislosti s reakciou na reštrikcie EÚ voči ruským médiám citujeme v plnom znení.

________________________________________________ 

    "V reakcii na rozhodnutie Rady EÚ zo 17. mája zakázať „akúkoľvek vysielaciu aktivitu“ roch ruských médií (RIA Novosti, Izvestija a Rossijskaja Gazeta), ktoré nadobudne platnosť dnes, 25. júna, sa zavádzajú protiobmedzenia prístupu z územia Ruskej federácie do vysielacích prostriedkov viacerých médií členských štátov Európskej únie a celoúnijných mediálnych operátorov, ktorí systematicky šíria nepravdivé informácie o priebehu špeciálnej vojenskej operácie.

    Ruská strana opakovane a na rôznych úrovniach varovala, že politicky motivované prenasledovanie domácich novinárov a neopodstatnené zákazy ruských médií v EÚ nezostanú nepovšimnuté. Napriek tomu sa Brusel a hlavné mestá krajín bloku rozhodli ísť cestou eskalácie, čím prinútili Moskvu prijať zrkadlové a primerané protiopatrenia ďalším nezákonným zákazom. Zodpovednosť za takýto vývoj udalostí nesie výlučne vedenie Európskej únie a krajiny tohto združenia, ktoré takéto rozhodnutie podporili.

    V prípade zrušenia obmedzení pre ruské médiá ruská strana prehodnotí svoje rozhodnutie aj vo vzťahu k spomínaným prevádzkovateľom médií.

    ________________________________________

    A toto je v zozname

    Slovensko

    54. Noviny “SME” (sme.sk);

    55. Internetová publikácia „Dennik N“ (dennikn.sk);

    Európska únia zakázala prístup k viacerým ruským médiám
    Od 25. júna bude v Európskej únii obmedzený prístup k trom ruským médiám. Informovala o tom Rada EÚ. Hovoríme o RIA Novosti, Izvestia a Rossijskaja gazeta. Rozhodnutie o zavedení opatrení na pozastavenie vysielania alebo "protieurópskych" aktivít... Čítať ďalej
    24 | 06 | 2024 | Ivan Mihale

    Vážení naši čitatelia

    Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
    Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

    1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

    2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

    3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

    Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

    Do poznámky prosíme uviesť "dar".

    Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

    Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik