KONIEC známej značky LEKÁRNE? Má obrovské problémy!
25 | 06 | 2024 I Gabriela Fedičová

O prežitie bojuje známy internetový predajca liekov. Pilulka už prepustila každého tretieho zamestnanca, ale na záchranu potrebuje milióny eur, inormuje portál Regióny.sk.

Česká spoločnosť Pilulka Lekárne má za sebou bolestivú transformáciu. S výnimkou Slovenska sa stiahla zo zahraničných trhov a prepustila tretinu zamestnancov. Informuje o tom Forbes s tým, že stále jej chýba kapitál v objeme minimálne 3,2 milióna eur. Nie je preto isté, či prežije.

Problémy sú následkom nezvládnutej expanzie na zahraničné trhy, keď v rámci strednej Európy prišiel útlm internetového nakupovania po skončení pandémie. Minulý rok bol pre firmu dosiaľ najťažší, keď prerobila 7 miliónov eur, čo je o 4,4 milióna eur hlbší prepad, ako rok predtým.

Firma v záujme záchrany prešla zásadnými zmenami

Podnikanie ukončila v Rumunsku, Rakúsku aj Maďarsku. Zároveň vlani prepustila tretinu zamestnancov. V centrále zo 137 ľudí zostalo 67. V rámci skladov a dopravy prišlo o prácu 52 ľudí zo 162. Celkovo tak ušetrila tretinu nákladov. Ale zdá sa, že ani to nemusí stačiť. Hľadá investora a pripúšťa, že v hre aj predaj celej spoločnosti.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik