ROBO VRÁŤ SA! Koalícia svojim voličom predvádza neprijateľné divadlo
26 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Návrat Roberta Fica do výkonnej politiky je viac ako nesmierne potrebný. Možno je pre túto koaličnú moc až existenčne nevyhnutný. V koalícii treba zaveliť a urobiť rázny poriadok. Nasvedčujú tomu viaceré výroky jej politických členov.

Treba uznať, že miera trpezlivosti strany HLAS nie je nekonečná. Treba pripomenúť, že podľa koaličnej zmluvy, ktorú zástupcovia koalície podpísali po voľbách, patrí post predsedu parlamentu HLAsu. No doteraz - po zvolení Petra Pellegriniho za prezidenta nie je obsadený a nebude minimálne do septembra, ak nie októbra.

Čaká sa na reakciu hlavy štátu k zákonu o RTVS/STVR

Aj keď strana HLAS tlmočila, že v niektorých otázkach má k zmene vo verejnoprávnej inštitúcii iné názory, ako SNS, legislatívnu zmenu v parlamente podporila, teda, zjavne ustupila. Ustúpila v prospech politiky SNS. Teraz sa uvidí, ako z pozície hlavy štátu zaúraduje čestný predseda HLASU, prezident Peter Pellegrini.

Podľa HLASU je tu však aj ďalší vážny problém

Tým je - podľa ministra Tomáša za Hlas - prijatie veľmi dôležitého zákona o minimálnej mzde. Dôrazne to pripomenul v relácii Rádia Expres Braňo Závodský naživo. Podľa ministra Erika Tomáša - okrem iného - "S týmto my máme naozaj veľký problém,“ povedal Erik Tomáš a povedal nielen to. "Musím si položiť otázku, že pokiaľ vládna koalícia nevie zahlasovať za vlastné programové vyhlásenie vlády, tak aký má zmysel?"

Raši odkazuje SNS: Hlas sa nevzdá postu predsedu parlamentu!
Hlas-SD sa nevzdá postu predsedu Národnej rady (NR) SR ani s ním nebude obchodovať. K téme sa vráti na jeseň. Minister investícií a kandidát Hlasu na pozíciu Richard Raši to uviedol pred stredajším rokovaním vlády. K hlasovaniu v parlamente chcú... Čítať ďalej
26 | 06 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

A zas ten predseda parlamentu

Už to nie téma iba medzi dvomi stranami koalície - SNS a HLASom. Periodicky sa k nej vyjadrujú aj politici SMERu, a to priam z jeho najvyšších poschodí. Naznačujú, že by nemali problém s Dankom ako predsedom parlamentu. Lenže pre HLAS je to vskutku principiálna otázka a má pripraveného Richarda Rašiho.

Tému skončíme tam, kde sme ju začali

Robert Fico je skúsený matador - politik. Jeho čo najskorší možný návrat do politiky nesie preto v sebe aj čosi ako existenciu súdržnej koalície. Proste, musí ju pozliepať skôr, ako bude neskoro.

Minister vnútra: Cesta k zastaveniu nenávisti vedie cez každého z nás (VIDEO)
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) je presvedčený, že aj čierne titulky, strašenie ľudí opozíciou a fabulovanie desivej budúcnosti spôsobili obrovský nárast nenávistných prejavov v spoločnosti. Žiadne opatrenia ani legislatíva nezaručia... Čítať ďalej
25 | 06 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik