Ideologický kazateľ definitívne skončil!
25 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Vyhynuli ako dinosaury. Dibáková, Iliev, Dírer a definitívne "bez tváre" zostáva už aj Kovačič. Teda, určite už nebude "tvárou" Markízy. Z televízie dostal výpoveď, informuje web aktuality.sk s odvolaním sa na ďalší zdroj.

Komerčný televízny mainstream, sa, dúfajme, vraci k normálnemu spravodajstvu a k normálnej publicistike. Jednoducho a logicky zrušil poloprivátne propagandistické ideologické kázne, ukrývajúce sa za aktuálnu "publicistiku" a zneužívajúce priestor i dobré meno vysielateľa.

Dôvod je vraj porušenie pracovnej disciplíny

To by si mali trikrát po sebe prečítať všetci "šimečkovci" a ich ideologicky spriaznený dav, ktorí by tak nadšene "zachraňovali" Markízu až do roztrhania tela pred "bezprecedentným politickým nátlakom".

Podľa webu aktuality.sk: "Generálny riaditeľ televízie Peter Gažík v rozhovore pre iný web potvrdil, že Kovačič podľa neho hrubo porušil pracovnú disciplínu, keď na záver májovej relácie povedal, že Markíza vyvíja na redaktorov spravodajstva politický tlak a že pokusy ovplyvňovať informácie a diskusie prichádzajú aj od vedenia televízie.

„Takisto platí, čo sme už komunikovali: konanie Michala Kovačiča ako nášho zamestnanca považujeme za hrubé porušenie pracovnej disciplíny a nepočítame s ním ako s tvárou televízie Markíza,“ skonštatoval Peter Gažík s tým, že televízia bude na jeseň pokračovať s reláciou Na telo s iným moderátorom, alebo s iným spravodajsko-publicistickým formátom." Toľko citácia webu aktuality. sk.

Kto mal teda pravdu

Jej samozvaní vlastníci, ktorí tvrdili, že "takto sa má robiť žurnalistika", alebo tí, ktorí namietali, že produkcia spomínaných už nemá s objektívnym a nadstraníckym vysielaním nič spoločné?

Postoj vedenia TV Markíza treba jedine oceniť!

Pochod Hrdí na rodinu tento rok poukáže na tému Manželstvo chráni deti, v rovnakom termíne bude prebiehať aj Dúhový Pride
Pochod Hrdí na rodinu tento rok poukáže na tému Manželstvo chráni deti. Jeho 12. ročník sa uskutoční 20. júla o 15.00 h na Jakubovom námestí v Bratislave. Účastníkov čakajú diskusie, koncerty i súťaže. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré pre TASR... Čítať ďalej
25 | 06 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik