Generála Lučanského umučili, Assange to zázrakom prežil
26 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Dvaja slovenskí publicisti, jedna téma. Julian Assange, väzeň progresívneho liberalizmu, kráča na slobodu. Nasledujúci text je spracovaný z dvoch statusov na dvoch sociálnych sieťach.

"Assange konečne na ceste na slobodu." Píše bývalý minister školstva Juraj Draxler. Vysvetľuje, že "vláda Ameriky ponúkla zakladateľovi Wikileaks dohodu. Ak oficiálne na seba zoberie vinu za porušenie zákona o špionáži, uzná sa mu čas za mrežami v Británii a Assange bude voľný.

V trochu bizarných manévroch je tak Assange momentálne prevážaný do americkej tichomorskej kolónie Mariánske ostrovy. Tam pred sudcom na seba formálne preberie vinu a potom by mal nastúpiť do lietadla, ktoré ho zoberie do "blízkej" Austrálie (len niekoľko stoviek kilometrov)."

Veľká vec! Po dvanástich rokoch

"Zmučený, zničený, ale predsa. Verejný tlak pomohol - vďaka za to!" Píše zas na sieti Telgram podpredseda NR SR Ľuboš Blaha. Varuje, že "nikdy nesmieme zabudnúť, čo spáchali USA na Julianovi. Len preto, že informoval svet o amerických vojnových zločinoch. Julian nie je zločinec, ale hrdina. A je choré, že prišiel o 12 rokov života iba preto, že hájil slobodu slova."

Juraj Draxler dáva do pozornosti

"Asi najdôležitejšie je v tejto chvíli pripomenúť, za čo Assange trpel roky. Medzi mnohými zverejnenými materiálmi zaujali najmä videá toho, ako americké ozbrojené sily bez problémov zabíjali drónovými útokmi hocičo, vrátane skupín civilistov, v krajinách ako Afganistan či Pakistan. Stačilo podozrenie, že tam niekde sú nejaké napriateľské osoby."

Bojovať a vzdorovať má zmysel, píše Ľuboš Blaha

"Nebyť masívneho verejného tlaku po celom svete, nikdy by sa z basy nedostal. Američania by ho možno aj popravili. "Iba" informoval svet o zločinoch amerických tajných služieb. A za to ho prenasledovali. U nás takto umučili generála Milana Lučanského. Lebo bol pre bývajú vládu nepohodlný. A nikto na Západe ani nemukol.
Keď sa postavíš proti systému, kedykoľvek ťa môžu odstrániť. A vypnúť. A nám neostáva, než bojovať ďalej. A víťaziť."

Varovanie pre budúcnosť

Juraj Draxler a jeho myšlienka: "Ako zvyknem pripomínať, v nastupujúcej novej ére už bude čoraz ťažšie odlíšiť pravdu od fabrikácie, navyše veľké časti spoločnosti ani nepotrebujú vedieť, čo sú fakty."

"Julian Assange sa ani za cenu možného tvrdého prenasledovania či hrozby smrti nebál pracovať na zverejnení nepríjemnej činnosti jedného veľkého impéria."

A to sa cení.

Minister vnútra: Cesta k zastaveniu nenávisti vedie cez každého z nás (VIDEO)
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) je presvedčený, že aj čierne titulky, strašenie ľudí opozíciou a fabulovanie desivej budúcnosti spôsobili obrovský nárast nenávistných prejavov v spoločnosti. Žiadne opatrenia ani legislatíva nezaručia... Čítať ďalej
25 | 06 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik



3.