Česi píšu: Kaliňákov odkaz si médiá určite nezarámujú! Ľudia nie sú hlúpi!
25 | 06 | 2024 I Gabriela Fedičová

Slovenský minister obrany Robert Kaliňák ostro kritizoval slovenské médiá. Poukázal na prieskum, ktorý ukázal, že iba 25 percent ľudí dôveruje miestnym médiám. Podľa Kaliňáka to znamená, že 75 % ostatných občanov si zachovalo zdravý rozum. Potom vynadal pravicovým vládam na Slovensku a nakoniec neušetril ani EÚ.

Po nejakom čase sa k verejnosti prihovoril minister obrany SR Robert Kaliňák v súvislosti s prieskumom dôveryhodnosti slovenských médií, píšu české Parlamentní listy.

 

"Výsledky boli katastrofálne," napísal Kaliňák na Facebooku.

"Dôvera v slovenské médiá je na historickom minime. Dôveruje im len 25 percent respondentov. Pre mňa je mimoriadne dôležitou správou to, že na druhej strane existuje 75 percent ľudí, ktorí si zachovali zdravý úsudok. A ešte lepšou správou je, že toto číslo rastie. To sa deje zakaždým, keď sa médiá namiesto spravodajstva rozhodnú bombardovať ľudí jediným správnym názorom, či už ide o pandémiu alebo vojnu. A označiť všetko ostatné za extrém, dezinformácie a nezmysly," povedal Kaliňák.

"Milé médiá, ľudia nie sú hlúpi a veľmi rýchlo pochopili, že bežný bloger na YouTube často informuje pravdivejšie, bez záujmu politikov manipulovať verejnosť, ako sme to videli v posledných rokoch pod vedením veľkých korporátnych médií," pokračoval Kaliňák vo svojej slovnej kanonáde.

Podľa neho je stav spravodajstva v Slovenskej republike zúfalý, pretože ľudia správy radšej ignorujú. Preto je Kaliňák rád, že bol prijatý nový zákon o Slovenskej televízii a rozhlase, ktorý pomôže zabezpečiť, aby boli v éteri vypočuté všetky názory. Nielen tie názory, ktoré progresívni redaktori priznajú.

Okrem médií venoval pozornosť Rimavskej Sobote, kde bolo na zasadnutí vlády schválených niekoľko projektov. Či už pre región alebo pre celé Slovensko. Podľa Kaliňáka sa vláda snaží dať do poriadku svoje verejné financie. "Pravicové vlády zvyčajne ničia verejné financie a my ľavičiari ich krvavo dávame dohromady, najlepšie bez vplyvu na občanov."

Nakoniec Kaliňák prehovoril aj o Európskej únii

"Európska únia urobila v posledných rokoch veľa chýb a zišla z cesty mieru, prosperity a záujmu o kvalitu života svojich občanov. Nezmyselné rozhodnutia ovplyvňujúce ekonomiky a životy občanov známe ako Green Deal, podozrivé dohody o očkovaní, ktoré sa vyšetrujú v našej krajine, neúčinné sankcie, podpora vojny, nezodpovedná migračná politika alebo bezohľadná propagácia dúhovej ideológie, to všetko sú veci, s ktorými sa budeme musieť vysporiadať," povedal.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik