Blaha v parlamente končí: ZATRIASLI SME SLOVENSKOM, ZATRASIEME EURÓPOU!
26 | 06 | 2024 I Diana Zaťková

Podpredseda Národnej rady (NR) SR Ľuboš Blaha (Smer-SD) sa vzdal funkcie. Vyplýva to z rozhodnutí predsedu parlamentu, ktoré sú zverejnené na webe NR SR. Urobil tak potom, ako ho zvolili za poslanca Európskeho parlamentu.

"Oznámenie o vzdaní sa funkcie podpredsedu NR SR bude predložené na schôdzu NR SR," píše sa v dokumente. Blaha sa mal funkcie vzdať k utorkovému dátumu.

Blaha avizoval vzdanie sa pozície v slovenskom parlamente po zverejnení výsledkov eurovolieb. Potvrdil vtedy tiež, že jedným z kandidátov na jeho post vo vedení NR SR je súčasný šéf brannobezpečnostného výboru Tibor Gašpar (Smer-SD).

ODSTUPUJEM Z FUNKCIE PODPREDSEDU NR SR 

"Áno, je to pravda. Dnešným dňom (utorok 25.6., pozn. red.) som sa vzdal postu podpredsedu NR SR. Všetko, ako má byť. Držím palce Tiborovi Gašparovi ako svojmu nástupcovi. Je to skvelý chlap, ktorý bude túto funkciu určite vykonávať štátnickejšie ako ja," je presvedčený Blaha. 

Ďalšia rana slovenskému mainstreamu a prezidentkiným vládam
Nemecký kancelár Olaf Scholz sa vrátil do covidových čias a dal dôrazne najavo, že je stále potrebné vyšetriť v minulosti prijímané covidové opatrenia. Pretože niektoré z týchto opatrení boli aj podľa dnešného kancelára zlé. Spomenul „návrh, aby sa... Čítať ďalej
25 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Avizuje, že si so sebou berie svojho Che Guevaru, zavesí si ho v Bruseli - aby na neho dohliadal, ako bude bojovať proti americkým vojnám, proti nespravodlivosti... Za národnú suverenitu. Za Slovensko.

Facebook / Dalimír Solčanský

"Po 18 rokoch sa lúčim so slovenským parlamentom. Začal som ako poradca predsedu parlamentu a končím ako podpredseda parlamentu. A teraz idem do Európskeho parlamentu bojovať za Slovensko s tým, že za mnou stojí približne 200 tisíc Slovákov - nádherný pocit," spomína smerák.

Blaha verí, že o 5 rokov už Brusel nebude to, čo býval. "Zatriasli sme Slovenskom, zatrasieme Európou."

"Ďakujem za všetko, priatelia. A nezabúdajte na slová klasika, Roberta Fica - nikam neodchádzam. Budem bojovať, stále tu, pri vás Slovensko. Úprimne - som rád, že Tibor Gašpar ide do toho. Bojuje inak ako ja, ale bojuje. Má odvahu a cit pre spravodlivosť. A vytrpel si svoje. Takýchto ľudí dnes potrebujeme," uzavrel Blaha svoj krátky rozlúčkový status na sociálnej sieti.

Z pravdy a z informácií sa stali splašky a žumpa preteká
Žurnalistika sa mení na žumpu. Produkuje množstvá ideologického odpadu, zamotaného v propagandistických fekáliách. Prepáčte drsný perex, prosím, ale udalosti uplynulých dní dokazujú, že obraz profesie, ktorú kedysi reprezentovali mená ako Mark... Čítať ďalej
25 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik