AKTUÁLNE Slovákom ZMIZLI tisíce! Známu BANKU napadli hackeri. Vieme, čo ďalej
26 | 06 | 2024 I Diana Zaťková

Mnohí Slováci prišli o tisícky eur na účtoch! Česká Fio banka pôsobiaca aj na Slovensku sa minulý týždeň stala terčom kyberútoku. Hoci banka tvrdí, že útok sa financií klientov dotknúť nemal, mnohí prišli o svoje peniaze. Banka hovorí o phishingu, informuje RTVS.

Minulý týždeň Fio banka oznámila, že sa stala terčom hackerov. Slováci mali problémy s prihlásením sa do svojho internetového či mobilného konta niekoľko dní. Viacerí jej klienti, vrátane tých zo Slovenska, podľa RTVS prišli o svoje peniaze z účtov. Má ísť o škody v tisíckach eur.

Obeťou phishingu aj slovenskí klienti

Banka tvrdila, že kyberútokom nie sú ohrozené financie klientov. Neskôr v stanovisku uviedla, že nevylučuje, že klienti sa stali obeťou podvodníkov a terčom phishingu. 

„Klienti sa môžu stretnúť s podvodnými mailami, podvodnými SMS, hovormi alebo falošnými odkazmi rôzne po internete. Zisťujeme všetky okolnosti, či klient sám niekomu neposkytol svoje prihlasovanie údaje, pretože sa do bankovníctva nehlásil cez naše zabezpečené stránky. Vieme o klientoch, ktorí na nejakú formu podvodu naleteli,“ uviedol pre RTVS hovorca Fio banky Jakub Heřmánek.

Ďalšia rana slovenskému mainstreamu a prezidentkiným vládam
Nemecký kancelár Olaf Scholz sa vrátil do covidových čias a dal dôrazne najavo, že je stále potrebné vyšetriť v minulosti prijímané covidové opatrenia. Pretože niektoré z týchto opatrení boli aj podľa dnešného kancelára zlé. Spomenul „návrh, aby sa... Čítať ďalej
25 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Slováci mali ešte predtým problémy s prihlásením sa do svojho internetového či mobilného konta niekoľko dní. Fio banka na sociálnej sieti oznámila, že už niekoľko dní čelí útokom hackerov. Klienti, ktorí prišli o peniaze, sa obrátili na políciu.

Čo ďalej?

„V prípade, že sa stala chyba na strane banky, bankové systémy boli inak hacknuté, v takomto prípade je možné, že banka pristúpi k refundácii prostriedkov. To záleží od konkrétnej banky,“ skonštatoval pre RTVS šéf informačnej bezpečnosti z Aliter Technologies Michal Srnec.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik