Za Jarom Naďom stojí AŽ jeden poslanec NR SR
24 | 06 | 2024 I Eka Balašková

Súčasné vedenie Ministerstva obrany (MO) SR na vládu Eduarda Hegera a na Jaroslava Naďa zvlášť podalo v piatok trestné oznámenie. Ak by ste očakávali vlnu solidarity s Hegerom a Naďom, tak ste v hlbokom omyle – jediný, kto sa Naďa zastal, bol Matovičov fanatický pritakávač Ľubomír Galko.

V piatok, 21. júna informoval štátny tajomník MO SR Igor Melicher (Smer-SSD) o podaní trestného oznámenia na Hegerovu (Demokrati) vládu a tiež na Jaroslava Naďa (Demokrati). Toho sa v pondelok zastal AŽ jeden opozičný poslanec, Ľubomír Galko (bývalé OĽaNO), ktorý si svojim statusom vyslúžil veľkú vďaku priamo od Naďa.

Je na svete

"Trestné oznámenia, smerované voči kabinetu Eduarda Hegera i samotnému exministrovi Jaroslavovi Naďovi podáme v priebehu piatka," uviedol na tlačovej konferencii. Krok Hegerovho kabinetu označil za protiústavný, rovnako v rozpore so zmluvnými ustanoveniami, ktoré sa týkali vojenskej techniky. "Po tomto rozhodnutí ostalo nechránené nebo a občania v riziku," vyhlásil Melicher. Podanie trestného oznámenia bude podľa jeho slov sprevádzať právna argumentácia a nové právne fakty.

Melicher zopakoval, že žiadna oficiálna právna analýza, autorizujúca odovzdanie vojenskej techniky kabinetom v dočasnom poverení, neexistuje. Materiály prezentované exministrom Naďom nespĺňali podľa neho atribúty oficiálneho dokumentu, riadne zaevidovaného v agende ministerstva.

Dočasne poverená vláda Eduarda Hegera v marci 2023 rozhodla, že Ukrajine poskytne 13 stíhačiek MiG-29 a časť systému protivzdušnej obrany Kub. Krok vyvolal v politických i právnických kruhoch diskusiu, či mal dočasne poverený kabinet na takéto rozhodnutie kompetenciu. Exminister Naď sa vyjadril, že rozhodnutie darovať stíhačky Ukrajine by urobil spolu s vládou znova, keďže zachraňujú životy a Slovensku majú byť preplatené z Európskeho mierového nástroja.

Štátny tajomník MO Igor Melicher v piatok potvrdil, že trestné oznámenie sa týka:

  • podozrenie zo spáchania sabotáže,
  • zneužitie právomoci verejného činiteľa a
  • porušenie povinnosti pri správe cudzieho majetku.

AKTUALIZOVANÉ Právna analýza neexistuje, Ministerstvo obrany SR podáva trestné oznámenia
Bývalý minister obrany Jaroslav Naď (Demokrati) má zarobené na poriadny problém! Ministerstvo obrany (MO) SR podáva trestné oznámenie v súvislosti s darovaním stíhačiek MiG-29 a časti systému protivzdušnej obrany Kub Ukrajine, ku ktorému došlo v... Čítať ďalej
21 | 06 | 2024 | Ivan Mihale

Vyjadril sa „vlastenec“

„V správny moment treba spraviť správnu vec. Preto chcem tu a v tento moment napísať, že Jaroslav Naď a Eduard Heger majú moju podporu a trestné oznámenie na nich za zneužitie právomoci verejného činiteľa, porušenie práv pri správe cudzieho majetku a sabotáž, ktoré bolo avizované ministerstvom obrany, za darovanie stíhačiek Mig-29 a časti systému protivzdušnej obrany Kub proti ruskému agresorovi sa brániacej Ukrajine, je nič iné, len sprosté zastrašovanie. Darovanie tejto, ako aj inej vojenskej techniky a munície Ukrajine počas rokov 2020 - 2023 bolo správne a boli to kroky, na ktoré môže byť naša vlasť právom hrdá,“ napísal na sociálnej sieti Ľubomír Galko, ktorý v pozícii ministra obrany pôsobil od júla 2010 do novembra 2011.

Jediný

Len pár minút po napísaní statusu v komentári reagoval aj samotný Naď.

„Ďakujem Ľubo, vážim si to, si jediný, ktorý sa tak verejne vyjadril,“ napísal v komentári človek, ktorý odzbrojil Slovensko.

Reprofoto komentára statusu Ľ. Galka

Ešteže za ním stojí celý demokratický svet!

„Celý demokratický svet stojí za Jarom Naďom a vládou Eduarda Hegera, ktorá urobila správne rozhodnutie. Ozývajú sa už zahraničné médiá, ktoré jasne hovoria, že Slovensko sa vydalo nebezpečnou ruskou cestou. My však nikdy neustúpime!" napísal menovaný exminister obrany na sociálnej sieti. „Celý demokratický svet" podľa Naďa zrejme reprezentuje text, ktorý profil „Aktuálne o Ukrajine 2.0" zverejnil pod statusom .

Reprofoto zo statusu

"Celý demokratický svet stojí za Naďom" - píše Naď
"Celý demokratický svet stojí za Jarom Naďom a vládou Eduarda Hegera, ktorá urobila správne rozhodnutie. Ozývajú sa už zahraničné médiá, ktoré jasne hovoria, že Slovensko sa vydalo nebezpečnou ruskou cestou. My však nikdy neustúpime!" Píše menovaný... Čítať ďalej
23 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik