Návrh poslanca Krúpu zdvihol ministra Eštoka zo stoličky! Má pre neho ODKAZ
24 | 06 | 2024 I Ivan Mihale

Poslanec Národnej rady (NR) SR Juraj Krúpa (SaS) navrhuje zvolať mimoriadne zasadnutie parlamentného brannobezpečnostného výboru k situácii v Policajnom zbore. Prizvať chce ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD), policajného prezidenta Ľubomíra Soláka a predstaviteľov policajných odborov. Eštok reaguje a pripomína, aké následky môže mať takáto komunikácia.

"Aby sme o tejto situácii mohli diskutovať konečne otvorene. Tak, aby aj poslanci, ktorí sú členmi brannobezpečnostného výboru, mali dostatočné informácie, čo všetko sa tam v pozadí deje, kto zlyháva, prečo zlyháva," načrtol Krúpa na pondelňajšej tlačovej konferencii.

Odborový zväz policajtov v SR vyzval minulý týždeň vedenie rezortu vnútra, aby riešilo situáciu v Policajnom zbore. Upozornil na zlé podmienky ako napríklad stav policajných budov či staré odevy, ale aj nevyhovujúce platové ohodnotenie. Svoj postoj chcú policajti deklarovať čiernou stužkou na zápästí. K iniciatíve sa pridal aj Nový odborový zväz polície a Odborový zväz Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS).

RADA PRE STRANU “ODBORNÍKOV” od ministra vnútra M. Š. Eštoka

"Jedna rada SaS ako niekdajšej "strane odborníkov": skúste vášmu poslancovi Jurajovi Krúpovi vysvetliť, že vyzerá maximálne neodborne a nedôveryhodne, ak situáciu v polícii a na ministerstve vnútra kritizuje práve on, ako bývalý šéf brannobezpečnostného výboru za OĽaNO, ktorého nominanti rozvrátili rezort vnútra, políciu a celý právny štát do úplných ruín, " posiela odkaz upadajúcej strane Sloboda a Solidarita s tým, že ak budú takto pokračovať, je viac ako jasné, ako skončia."A že tento druh komunikácie už OĽaNO priniesol zaslúžený posun na úplný okraj politického spektra a pod hranicu zvoliteľnosti. Ak teda SaS nechce v tomto úpadkovom trende svojho bývalého koaličného partnera pokračovať, bolo by super opäť sa pokúsiť aspoň imitovať "stranu odborníkov"."

Ministerstvo vnútra (MV) SR tiež uviedlo, že absolútnou prioritou pre rezortného šéfa je skvalitniť a vytvoriť konečne dôstojné a adekvátne pracovné podmienky pre všetkých príslušníkov slúžiacich v Policajnom zbore. Poznamenalo však, že roky zanedbávaný stav v polícii sa nedá vyriešiť okamžite. Rovnako poukázalo na niektoré realizované či pripravované kroky, ako sú polročné motivačné odmeny, rekonštrukcia policajných staníc či nová koncepcia vozového parku policajtov.

Progresívci – verní nasledovatelia Marxa a Engelsa
"S boľševikmi na večné časy? Progresívci – verní nasledovatelia Marxa a Engelsa" - tak znie titulok rozsiahlejšieho článku autora Jána Liteckého - Švedu, ktorý z mesačníka Svedectvo prevzal web skspravy.sk. Čitateľom ponúkame jeho krátenú... Čítať ďalej
24 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik