Objavil Ameriku! Klusov VÝSKUM vás pobaví
24 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

Bývalý slovenský poslanec Martin Klus sa po tom, ako neuspel v politike a nezaujal ani na Európskom dvore auditorov, vstúpil na trh v oblasti výskumov, analýz a marketingu, prostredníctvom svojej agentúry Scio,s.r.o.  Jeho agentúra sa už aj prezentuje prvými prieskumami. Avšak niečim, čo vie aj človek s minimálnym rozhľadom. Skrátka – objavili Ameriku.

Firma s názvom Scio,s.r.o. sa na svojej stránke prezentuje ako agentúra "s cieľom nielen sa pýtať, ale prostredníctvom komplexných kvantitatívnych a kvalitatívnych analýz aj porozumieť častokrát zložitému a turbuletnému vývoju verejnej mienky na Slovensku. Objektívne, presne a vždy aktuálne."

Kým sa Martin Klus chváli veľkými zisteniami, ako prezidentovi viac dôverujú voliči koalície, ako tí opoziční, ľudia nerozumejú, že aj za takýto prieskum sa dá nechať si zaplatiť.

Teší sa z prieskumu

„Druhá časť nášho SCIO prieskumu odhalila, že očakávania od prezidenta Petra Pellegriniho sa zásadne líšia medzi podporovateľmi koalície a opozície,“informuje na Facebooku Klus o "bombastických" výsledkoch prieskumu, ktorý sa ale dá charakterizovať aj tak, že „zistili sme pre vás niečo, čo dávno viete“.

"Reprezentatívny prieskum na vzorke tisíc respondentov, realizovaný počas prezidentskej inaugurácie v dňoch 14. - 17. júna 2024 naplno odhalil, že zatiaľ čo u voličov koalície prevláda veľký optimizmus, u opozičných voličov je to najmä skepsa," hodnotí výsledky prieskumu Klus.

Najlepšie to demonštrujú čísla u dvoch najväčších politických zoskupení

"Na otázku, či sa pokúsi aktívnym posudzovaním legislatívy vyvažovať prípadný negatívny vplyv vlády a parlamentu na spoločnosť si prezidenta Petra Pellegriniho v roli vyvažovateľa vie predstaviť až takmer 88 % voličov SMERu-SSD, zatiaľ čo u voličov Progresívneho Slovenska má presne opačný názor 55 % ," potvrdzuje Klus to, čo vie aj žiak základnej školy s tým, že podobne je to aj v prípade schopnosti prezidenta Petra Pellegriniho zmieriť napätú spoločenskú atmosféru na Slovensku. "Dôveru, že sa mu to podarí má až u takmer 94 % voličov SMERu-SSD. Naopak, u voličov Progresívneho Slovenska sa takáto dôvera prejavuje len u 45 % oslovených," ukazuje jeho prieskum.

Väčšinová dôvera vládne len v prípade schopnosti prezidenta Petra Pellegriniho dôsledne presadzovať a reprezentovať európske a atlantické ukotvenie Slovenska. U voličov Progresívneho Slovenska kladne na túto otázku odpovedalo 60 % opýtaných a u voličov SMERu-SSD až 83 % opýtaných.

Ľudí rožkom neopil

Hoci siahodlhý Klusov status podrobne popisuje voličské očakávania jedných, aj druhých, niektorí diskutéri sa zmohli aj na viac, ako „výkriky“ typu „Pellegrini je taký a hentaký“.

„Urobte ešte výskum, ktorý zistí, že keď sa človek poleje vodou, bude mokrý. Samozrejme, že voliči Smeru majú iné očakávania od prezidenta Pellegriniho ako majú voliči PS Ak by nemali, volili by eštebáka Korčoka, ktorý nenávidí každého, kto ho nevolil. Smer nevytvára zo svojich voličov atentátnikov, ktorí chcú zavraždiť politika opozície,“napísala Viera.

„A čo? Veď sa líšia. Čo tu máme vedúcu úlohu komunistickej strany? Súdruh už nech Vám nešibe,“ píše stránka FN.

„Zaklincoval“ to však užívateľ pod menom Pipo Kovačič: „Aj za toto sa dajú brať peniaze?“

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik