Kaliňák TVRDO k liberálnym médiám: Sranda bokom
24 | 06 | 2024 I Ivan Mihale

Uplynulý týždeň bol zverejnený prieskum dôveryhodnosti slovenských médií a výsledky boli naozaj katastrofálne. Dôvera slovenských médií je historicky najnižšia. Verí im len 25% opýtaných. "Takto to dopadne vždy, keď sa médiá namiesto informovania, rozhodnú ľudí bombardovať jediným povinne správnym názorom, či už na pandémiu alebo vojnu a všetko ostatné považovať za extrém deyinformácie a nezmysly, " informuje R. Kaliňák (Smer-SSD) vo videu.

Pre ministra obrany je nesmierne doležitá správa, že na druhej strane 75% ľudí si zachovalo zdravý úsudok a ešte lepšia správa je že toto číslo rastie. "Ľudia nie sú hlúpi a veľmi rýchlo pochopili, že veľa krát obyčajný bloger na youtube informuje pravdivejšie, bez záujmu politicky manipulovať verejnosť, ako sme to mali možnosť vidieť posledné roky v réžií veľkých korporátnych médií," potvrdil

Ale najdôležitejšia informácia z daného prieskumu o dôveryhodnosti médií, ktorá absolútne definuje zúfalý stav kvality spravodajstva na Slovensku je, že až takmer polovica Slovákov sa vyhýba správam a po ich spustení v televízii alebo rádiu ich radšej vypnú. "Práve preto som rád, že sa vládnej koalícii tento týždeň v Národnej rade podarilo schváliť zákon o Slovenskej televízii, ktorý pomôže vrátiť do verejnoprávnej televízie a rádia zdravý úsudok, objektivitu a pluralitu názorov, ktorá tam tak zúfalo posledné tri roky pod vedením Matovičových ľudí a progresívnych redaktorov chýbala. Pred voľbami sme sľubovali poriadok aj s médiámi a pevne verím, že STVR bude výkladná skriňa objektívneho spravodajstva a strážnym psom demokracie, ktorý dá priestor všetkým názorom, nielen tomu “správnemu”," doplnil na margo prieskumov.

Výjazdové rokovanie

Kaliňák pripomína, že minulú stredu sa konalo prvé výjazdové zasadnutie  vlády od atentátu na predsedu vlády Roberta Fica. "Aj nepriek tome že bez Roberta Fica to nemá tu správnu atmosféru V Rimavskej sobote sme finančne podporili množstvo regionálnych projektov. Obzvlášť ma teší, že finančnej pomoci sa dočkali všetky obce v okresoch Rimavská Sobota a Poltár.  Realizáciu týchto projektov môžme vďaka  novoschváleným zákonom o verejnom obstaravaní očakávať už túto jeseň."

V Rimavskej Sobote schválili aj tri veľké investičné výzvy pre Slovensko

Bola podaná ruka s významným investorom Winkelmann Group, ktorý prinesie 500 nových pracovných miest priamo do ťažko skúšanej Rimavskej Soboty. Ďalej bola završená sedem mesačná práca vlády schválením historicky druhého najväčšieho investičného zámeru na Slovensku - nová výrobňa sofistikovaných batériových szstémov v Šuranoch. V najbližších troch rokoch konzorcium čínskej skupiny a slovenskej firmy preinvestuje u nás takmer 1,3 miliardy a vytvorí viac ako 1300 pracovných miest. Veľmi dôležitý krok pre zastabilizovanie automobilového priemyslu na Slovensku, ale hlavne nevyhnutnosť potrebná na postupnú transformáciu nášho priemyslu, ako to povedala Denisa Saková, z montovne na mozgovňu.

A tretí vážný projekt, nielen pre región, ale celé Slovensko, ktorý bude posiľnovať našú energetickú sebestačnosť, je schválenie zámeru výstavby novej prečerpávacej elektrárne na hornom úseku rieky Ipeľ s inštalovaným výkonom 600 MegaWattov. "Pri energetike sa nerobia rozhodnutia na pár rokov dopredu, ale na pár desaťročí dopredu. Keď vláda Roberta Fica vzala späť do rúk štátu vodné dielo Gabčíkovo od talianského Enelu, boli sme vo veľkom kritizovaní, ale čas nám dal za pravdu. Len v uplynulých týždňoch, keď sa do Gabčíkova dovalila povodeň z Nemecka, sa dobrými manažerskými rozhodnutiami Tomáša Tarabu a spravným nastavením turbín v Gabčíkove podarilo Slovensku zarobiť extra viac ako 30 miliónov eur na elektrickej energii. Možno nemáme neobmedzené zásoby plynu či ropy ale dostatok elektrickej energie ochráni našich občanov pred výkyvmi cien počas kríz." vysvetlil.

Napriek tomu na ceste z Rimavskej Soboty nepočuli žiadne dobré správy z výjazdového rokovania vlády, ale len staré dobré strašenie. Vraj zodpovednosť za najhorší deficit v Európskej únii za minulý rok,  ktorý budeme musieť do budúcna konsolidovať pod dozorom Európskej komisie, nesie súčasná vládna koalícia.

Drahí liberálni experti sranda bokom

"Nie my, ale posledné tri vlády Matoviča, Hegera a hlavne Ódora zvýšili zadlženie Slovenska o 24 miliárd a nám zanechali ten najhorší deficit verejných financií v celej Európskej únií a to bez jediného kritického slova médií a kvázi expertov, ktorí dnes kričia najhlasnejšie," obzrejmil situáciu Kaliňák s tým, že dnes je tou najťažšou úlohou vládnej koalície a špeciálne ministra financii L. Kamenického dať dokopy verejné financie, ktoré pravicové vlády už z pravidla na Slovensku rozvracajú a súčasná vláda ich krvopotne dáva dokopy a to za dodržania tej najťažšej podmienky - minimálneho dopadu na kvalitu života bežného Slováka.

"Darí sa to,

ideme krok po kroku cestou podpory veľkých investícii, tak štátnych ako aj súkromných a rast hrubého domáceho produktu o 2,7% len za prvý štvrťrok ukazuje, že sme na dobrej ceste, aj keď bude ešte trnistá a bez ťažkých politických rozhodnutí, to jednoducho nepôjde."

Pripomína aj základnú politickú výbavu SMERu

"Pozerať sa dopredu, je našou psou povinnosťou sa vysporiadať s obdobím 2020 - 2023 kedy dochádzalo k rozkladu štátu na všetkých jeho úrovniach. Môj štátny tajomník na ministerstve obrany Igor Melicher odprezentoval na piatkovej tlačovej konferencii všetky argumenty a dôkazy, ktoré nás viedli k podaniu troch rozsiahlých trestných oznámení nielen na bývalého ministra Naďa, ale aj podozrivých členov vlády z tých najvážnejších zločinov. Odovzdaním našej protivzdušnej obrany v hodnote viac ako pol miliardy eur hrubo prekročili svoje ústavné právomoci, ako vlády v demisii a spôsobili aj škody veľkého rozsahu, za čo musia niesť nielen politickú ale aj trestnoprávnu zodpovednosť," pokračoval a len doplnil že od tohto momentu je to už v rukách orgánov činných v trestnom konaní.

Doplnenie k eurovoľbám

Pred dvomi týždňami sa konali voľby do Európskeho parlamentu a aktuálne v Bruseli prebiehajú horúce rokovania o tom ako bude vyzerať zloženie Európskej komisie a samozrejme kto bude na jej čele. Pripomenul občanom, ako Európska únia urobila za posledné roky veľa chýb a zišla z cesty mieru, prosperity a starostlivosti o kvalitu života občanov členských štátov. Nezmyselné rozhodnutia ničiace našu ekonomiku známe ako Green Deal, podozrivé obchody s vakcínami, ktoré sa aj u nás prešetrujú, neučinné sankcie, podporovanie vojny, nezodpovedná migračná politika či bezhlavé presadzovanie dúhovej ideológie. Všetko sú to  výzvy, s ktorými sa budú musieť vysporiadať a doplnil, že možno nie je v ich silách ovplyvnit zloženie EK ale určite je dôležité vybrať správnu frakciu je pre ich novozvolených europoslancov aby hlas Smeru bolo v Bruseli počuť zásadnejšie.

"No a dnes máme dvoch frajerov na záver. Televízia Markíza a televízia JOJ, ktorých dôveryhodnosť spravodajstva sa prepadla na žalostných 15% a je jasnou odpoveďou verejnosti na politickú nadprácu aktivistikých novinárov, ktorí veľa krát robia politiku za svojich neschopných obľúbencov, ktorí dnes sedia v opozícii," vtipne poznamenal na záver videa "ČO NA TLAČOVKE SÍCE BOLO, ALE DO MÉDIÍ SA NEZMESTILO II."

Mačkopes RTVS skapal, ale pozor, STVR je koketná dáma
Vynikajúci postreh Antona Hrnka na sociálnej sieti varuje. "Keď som čítal správu, že parlament schválil zákon o zániku známej dvojbodkovej inštitúcie, tak mi nenápadne vkĺzla do mysle známa pesnička Dobrý den majore Gagarine, už jsme se konečne... Čítať ďalej
24 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.