J. Marton: Propagandistická úderka v rámci spravodajstva TV MARKÍZA sa opäť vyznamenala
24 | 06 | 2024 I Gabriela Fedičová

"Novinárske porno, alebo masturbácia propagandistického spravodajstva," píše Ján Marton, spisovateľ a hudobník.

Propagandistická úderka v rámci spravodajstva TV MARKÍZA sa opäť vyznamenala a ani len na stotinu nezavávahala zase si raz kopnúť v hlavných správach do jedného z najlepších a najrešpektovanejších spisovateľov Slovenska. Do JOŽKA BANÁŠA.

Umierajúci kôň kope z posledných síl a z papule mu ide čudná pena. Tak mi pripadá spravodajstvo TV MARKÍZA. Na niektoré veci cítim, že chcem a budem poukazovať. Dvojnásovný agent ŠTB a Banáš? Nájdený spis v Prahe? Odhalený Denníkom SME? Denník N zase na neho pred pár dňami napísal, že je známym konšpirátorom. Veď to je niečo obludné!!! Že nemá názor ako zradikalizovaná redakcia Denníka N, tak je komšpirátor? To niečim šialene smrdí. Čo bolo vtedy a čo by bolo ak by tam nebol? Na spomínanom zozname. Vieme ako sa žilo a možno si iba chránil rodinu? Nevieme. Tak nebuďme sudcami! 

TV MARKÍZA, ako silný nástroj radikálnej propagandy spravodajstva si nedá pokoja. Bude vyplakávať a poukazovať. Len aby aspoň o zrnko viac rozoštvali ľudí. A prečo? No je to úplne jednoduché. Demokraticky zvolený prezident si možno vyberie za poradcu práve pána Banáša a Markíza to nie a nie prijať. Asi má jasné noty. 

Ani by som sa nečudoval, keby začali nejaký propagandistickí poskokovia modernej Európy protestovať aj proti Banášovi. To by som prvý krát išiel do davu v tričku s podobizňou Jožka Banáša. Je to už na smiech. Netrpím na povrchnosť. Dokonca ani proti inakosti nemám nič. Rešpektujem iný názor, ale vytáča ma, ak niekto nerešpektuje názor niekoho iného. Ale radšej si budeme masturbovať ego tým, že dáme hlavnú novinársku cenu človekovi, ktorý absolútne a hrubo porušil kódex novinára!!! Toho budeme pomaly blahorečiť. Pán Šimečka st. ktorý nadával Slovákom do svíň a neskutočne pomáha pri rozdeľovaní spoločnosti, dostane hlavnú novinársku cenu? Choré, zvrátené a cez čiaru. Toto už propagandistická úderka spravodajstva nevytiahne v hlavnom spravodajskom čase však? To nie, lebo oni majú pravdu.
Verím, že čas všetko vylieči. I keď som občas na pochybách. Ako umelec by som mal byť spoločensky nestranný, ale nakoľko som primitívne emočný, nedá sa to vždy. Mlčať a prizerať sa. Presne ako dnes.

Týmito riadkami aspoň takto symbolicky zastávam stranu pána JOŽKA BANÁŠA a držím mu po prípadnom boku prezidenta prsty. Nesmierne si ho ako autora vážim. Urobil a robí pre Slovensko kusisko roboty.
Ale to je málo, treba si kopnúť kým sa dá. Ja verím, že sa každý pozrie do zrkadla predtým ako si na niekoho odpľuje, alebo do niekoho kopne.

Majte pekné letné chvíle s hlbšími a či plytšímu pocitmi a emóciami. Slnko beztak, vždy na druhý deň vyjde. Neverte konšpirátorom temna.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik