Brutálny útok na zdravotníkov v nemocnici! Agresívny pacient zbil každého, kto mu vošiel do cesty
24 | 06 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Policajný vyšetrovateľ navrhol väzobné stíhanie pre 43-ročného Zdeněka J., ktorý v sobotu (22. 6.) v nemocnici na bratislavských Kramároch napadol pacienta a zdravotníkov.

V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na tri roky. TASR o tom informoval hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff.

Zdeněk J. fyzicky útočil v sobotu podvečer na centrálnom príjme v nemocnici na bratislavských Kramároch krátko potom, čo bol do nej prevezený záchrannou zdravotnou službou. Podľa vtedajších informácií Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) tam fyzicky napadol iného pacienta čakajúceho na vyšetrenie a následne sestru a ďalšieho zdravotníka. Obaja zdravotníci utrpeli ľahšie až stredné poranenia tváre a horných končatín. Jeden zo zdravotníkov, ktorý v dôsledku napadnutia utrpel zranenia ruky, bude podľa UNB práceneschopný.

Hovorca Szeiff priblížil, že agresívneho muža obmedzila na osobnej slobode hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky, ktorá ho následne eskortovala na príslušné policajné oddelenie. Po vykonaní potrebných úkonov bol umiestnený v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ muža obvinil z trestného činu výtržníctva spáchaného na chránenej osobe v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví spáchaného na chránenej osobe.

Útoky sa neustále stupňujú a sú stále brutálnejšie

"Už to nie je iba o vytrhnutých stoličkách v čakárni, dokopaných dverách na ambulancii alebo poškodených nemocničných posteliach, čo je samozrejme tiež veľký problém, ale hnev a agresia niektorých osôb sa obrátila na nevinných ľudí, v tomto prípade na lekárov, sestry, sanitárov a ostatných zdravotníkov, ktorí si iba robia svoju prácu – zachraňujú životy a liečia chorých,”skonštatoval riaditeľ Univerzitnej nemocnice Bratislava, Alexander Mayer. 

Takéto správanie je podľa neho neprípustné. "Zdravotníci nesmú byť vystavovaní verbálnym ani fyzickým útokom. Chcel by som preto požiadať spoločnosť o odsúdenie takýchto činov a podporu zdravotníkov, ktorí tiež žijú svoje životy, majú svoje rodiny a nechcú byť terčami agresie. Mojim kolegom želám skoré uzdravenie a ďakujem im za ich odvahu, postaviť sa agresorovi a brániť napadnutých,” dodal Mayer v závere. 

Vedeli ste?
Čiernobiely alebo čierno-biely? V slovenčine poznáme prídavné mená čiernobiely aj čierno-biely. Prídavné meno čiernobiely vyjadruje, že niečo má farebný odtieň od bielej až po čiernu farbu; keď daná skutočnosť využíva prelínanie čiernej a bielej... Čítať ďalej
24 | 06 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.