Zelenskyj a jeho podporovatelia zhoria v pekle
23 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Odpaľovať americké rakety so zámerom vraždiť v dovolenkovej destinácii a v detskom rekreačnom stredisku je podľa medzinárodných konvencií nespochybniteľný vojnový zločin. O tom sa diskutovať nedá. "Zelenskij zhorí v pekle: ATACMS zasiahla Sevastopoľ v deň Najsvätejšej Trojice. Turista z Moskovskej oblasti zomrel priamo na pláži" píše web svpressa.ru

Pred útokom americké bezpilotné prostriedky RQ-4B Global Hawk a MQ-9 Reaper manévrovali v juhozápadnej časti Čierneho mora.

Obeťami sú dovolenkári

Prvýkrát za posledné mesiace zaútočí nepriateľ na mesto hrdinov presne o dvanástej hodine popoludní. Medzi obeťami sú turisti z predmestia letoviska Učkujevka.

Znie to bolestne, no obyvateľom Sevastopolu sa podarilo na nočné nájazdy zvyknúť

Denné údery zo strany Kyjeva sa skončili v septembri minulého roka. Potom nepriateľské rakety zasiahli opravárenský dok v Sevmorzavode. Veľká výsadková loď Minsk a ponorka Rostov na Done boli vážne poškodené. A o týždeň neskôr, presne uprostred dňa, francúzsky okrídlený SCALP-EG zasiahol budovu generálneho štábu Čiernomorskej flotily.

Po raketovom ostreľovaní

V samotnom Sevastopole sa ozval silný hukot, ale útok minulý piatok si nevyžiadal žiadne obete. Boli zaznamenané škody na strechách a oknách obytných budov a na strane diaľnice Monastyrskoje vypukol požiar spôsobený pádom spadnutého UAV.

Táto prázdninová nedeľa dopadla úplne inak. Po slávení slávnosti Najsvätejšej Trojice v kostoloch sa desaťtisíce farníkov vrátili domov. Dôvodom sú možno vojenské nebezpečenstvá a straty na životoch, no Sevastopoľ sa nedávno stal skutočne cirkevným mestom.

No už od rána sa ľudia na miestnych plážach doslova tiesnili. Modrá obloha bez mráčika, teplo a morská voda + 24° sú rajom pre miestnych plavcov a početných hostí na pevnine.

Nikto si na internete nevšimol správu, že dnes okolo deviatej ráno strategické americké bezpilotné prieskumné lietadlo RQ-4B Global Hawk vykonalo sériu zvláštnych manévrov v juhozápadnej časti Čierneho mora. Začalo  robiť okruhy pri pobreží Bulharska. Potom náhle zmenilo kurz a letelo až do výsostných vôd Krymu.

Nálet sa začal presne na poludnie

Podľa očitých svedkov rakety - americké balistické rakety ATACMS vybavené kazetovými hlavicami - dopadli na mestá na západnom pobreží Krymského polostrova.

Letovisko Jevpatoria sa ocitlo pod nemilosrdným útokom. Obyvatelia mesta hovoria o zúfalej práci jednotiek protivzdušnej obrany. O stratách z tohto celoruského detského liečebného domu zatiaľ nie sú žiadne informácie.

Najnovšie informácie o obetiach

Počet mŕtvych a zranených v dôsledku útoku ukrajinsko-amerických rakiet a americkej vzdušnej podpory na Sevastopoľ sa zvýšil. Obeťami sa stali traja ľudia vrátane dvoch malých detí. 

„Počet obetí stúpol na tri: stratili sme dve deti a jedného dospelého. Kyjevský režim, ktorý sa zriekol svojej viery, spustil za bieleho dňa balistickými raketami útok na Sevastopoľ kazetovou muníciou. Počet zranených sa zvýšil na takmer 100 ľudí. Zmobilizoval sa celý systém zdravotnej starostlivosti,“ napísal vo svojom telegramovom kanáli Guvernér Michail Razvozajev.

Hádajte, kto povedal, že "Ursula von der Leyen je iba slúžka"?
Viktor Orbán nazval Ursulu von der Leyen slúžkou. Priamo, bez servítky povedal to, čo si myslí veľká časť obyvateľov Európy. Výrok si všimol web svpressa.ru. Maďarský premiér Viktor Orban nazval šéfku Európskej komisie Ursulu von der Leyen... Čítať ďalej
23 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik