Prečo nehulákali "ŠIMEČKOVCI" pred Kanadskou ambasádou
23 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

A samozrejme, taktiež krikľúni z našich politických mimovládok, propagandisticky ideologicky preangažovaní spravodajcovia a spravodajkyne, aktivisti akéhokoľvek druhu, farby pleti či pohlavia, pardon, množstva pohlaví a protestujúci dav v úlohe komparzu. O hercoch, herečkách a "umelcoch" ani písať netreba.

Predstavte si, že je na svete štát, v ktorom sa riadne a demokraticky zvolená moc a teda jej poslanci najvyšších zákonodarných zborov rozhodnú, že prijmú zákon "o zahraničných agentoch". Teda to, čo sa na Slovensku ľudovo volá "zákon o mimovládkach". A oni to skutočne spravia. Prakticky za jeden jediný mesiac od návrhu až po záverečné schvaľujúce hlasovanie (máj až jún 2024). Že je to možné iba v diktatúre? Dobre, potom za diktátorský štát považujme od júna 2024 aj Kanadu. Lebo tam sa taký zákon rozhodli prijať a aj ho prijali. Mimochodom, je to iba mierne upravená verzia toho zákona, čo platí už dlhé roky v USA.

Nejak sme si nevšimli

Nielen, že sa o tom nedočítate v našej samozvanej hlavnoprúdovej propagandistickej a protivládnej tlači v rámci jej filozofie o "slobode informácií a vyváženom spravodajstve" nič. Neuvidíte davy "Šimečkovcov" pred veľvyslanectvom Kanady s transparentmi "Ruky preč..." alebo "obesiť Trudeaua" (predsedu vlády Kanady). Nikto tam po premiérovi na námestí nestrieľa a nikto tam horúčkovito po večeroch v najrôznejších putikách "nezachraňuje demokraciu". Nepíše sa na medzinárodné organizácie, neorganizujú sa petície, nepozýva sa pochodovať do hlavného mesta Gréta. Americká ambasáda neudeľuje žiadne vyznamenania za hrdinské postoje pri "záchrane demokracie", dokonca, ani kanadskí novinári si navzájom neudeľujú novinárske ceny za to, akí boli skvelí ako novinári. A britský kráľ, ktorý je oficiálnou hlavou Kanady? Neposiela rozhodnutie tamojších zákonodarcov po kade-akých ústavných súdoch.

Lenže, na slovensku "po slovensky"

Tu sa v mene záchrany veľkej demokracie môžeme hrať na malých nenávistných najmúdrejších, no na svete najdôležitejších zaprdencov. Na zapredancov sa hrať nemusíme, v tom sú herecké zbory priam preobsadené. Tu vládne hlúposť a vládnuca, no stále mimovládna hlúposť si myslí, že môže všetko. To, že na Slovensku máme nejakú regulérne zvolenú koaličnú moc? Ále, choďte s tým niekam, hlúposť kričí - "štát som ja". Hlúposť v koalícii so závisťou, nenávisťou, svojvôľou, argumentovzdornosťou a neobmedzenou obmedzenosťou. Tu americký ani kanadský zákon "o zahraničných agentoch" nechceme, lebo my tu bránime demokraciu. Tú americkú predsa. Pritom je to vlastne celé tak smiešne, až je to trápne. Veď každý, kto ovláda malú násobilku, vie si po použití sociálneho zariadenia utrieť oné a bez pomoci stoluje, ten každý vie, kto sú u nás zahraniční agenti. Správajú sa, vyjadrujú sa a píšu či protestujú tak, že si už na čelá nemusia písať vôbec nič. majú to tam priam vygravírované. Diktatúra liberálneho progresivizmu je ich snom a diktát vodcu ich pracovným prostriedkom. A keď ich už nikto neberie vážne, tak preberajú metódy futbalových rowdies najhrubšieho zrna, ignorujúc demokratické princípy ako celok.

Tipovačka

Tak teda skúsme, napíše niečo o novej legislatíve v Kanade náš mainstream? Spomenie ho ústami niektorého zo samozvaných predstaviteľov nejaká mimovládna organizácia? Okomentuje ho Kolíková či Remišová? Vedia vôbec "naši" aktivisti o čom je reč? No nevedia, lebo vedia iba to, čo im nabulíka božstvo v podobe progresívnej straníckej centrály, alebo absolútne stupídny mainstream, ktorý už dávno rezignoval na svoje pôvodné poslanie - informovať.

Ale napriek tomu, v rámci úslovia o nádeji, ktorá umiera posledná - možno sa prekonajú, možno "to dajú". A ak nie, tak najbližšie, keď sa bude zas o takomto zákone hovoriť (čo je už takmer rok na Slovensku, tak nech aspoň držia... no, nech sú ticho. To, že sú mentálne rizikovo nedokrvení, neznamená, že také je celé Slovensko. A ono také ani nikdy nebude.

SKÔR, AKO ŠIMEČKOVCI DOSTANÚ ĎALŠÍ AMOK
Bolo by to fajn, naozaj fajn. Plachetnica sa zastaví, ak jej do plachiet nefúka ani vánok. Motor zhasne, ak mu dôjde palivo. Protesty prestanú, ak ich organizátorom dôjdu profesionálne šírené lži. Mainstream nestihne vyrábať propagandu, ak ho... Čítať ďalej
22 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu  podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik