"Chceme byť ako Boh, ... niekedy sa aj tvárime, že všetko vieme"
23 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

"V živote sa chceme často zapáčiť a páčiť všetkým. Ježiš bol Boh a napriek tomu boli ľudia, ktorí ho nemali radi. Hovorili o ňom nevyberavo. Dokonca raz prišli za ním jeho príbuzní, aby si ho odviedli, pretože sa mal pomiasť na rozume." Začína svoju krátku úvahu na sociálnej sieti bývalý aktívny novinár, publicista a kňaz Karol Lovaš.

Je nedeľa a tak tento príspevok Karola Lovaša (v plnej citácii) venujeme sviatočnej atmosfére dňa.

My nie sme Boh

"My nie sme Boh, Na rozdiel od neho nerobíme len dobré veci, a tak je múdre, aby sme boli pripravení, že nás nebudú mať všetci radi. Nie je dôležité, čo o nás hovoria. Dôležité je, čo my hovoríme o nich. O druhých. Za to sa budeme zodpovedať."

Chceme byť ako Boh

"Chceme všetko vedieť a niekedy sa aj tvárime, že všetko vieme. Šťastný človek, ktorý nemá mnoho informácií, pretože ho mnoho vecí netrápi.

Naučil som sa Bohu ďakovať nielen za to, že viem, ale i za to, že neviem.A nepoznám. Je rozumné, že nám informácie dávkuje, aby sme ich zvládli. Aby sme uniesli všetko, čo je dôležité uniesť.

Keď sa budeme najbližšie na neho hnevať, že nevieme, skúsme mu za to poďakovať. Predsa len, vie viac a dovidí ďalej ako my."

Toľko nedeľný Karol Lovaš na sociálnej sieti.

Tak toto je fakt vrchol! Neuveriteľné, ČO rozoberá Remišová!
Ministerka, ktorá hlasovala za šikanovanie občanov políciou, ide hovoriť o policajnom štáte? Tomu sa snáď ani nedá inak povedať, že poslankyňa NR SR Veronika Remišová (Za ľudí / bývalé OĽaNO) nemá Boha pri sebe, keď o súčasnej vláde hovorí, že... Čítať ďalej
23 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik