Vytočený Danko si podal šéfa Aktualít: My sa nebudeme klaňať zahraničnému kapitálu! (VIDEO)
22 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

Predseda SNS a podpredseda NR SR Andrej Danko sa riadne pustil do šéfredaktora webu Aktuality.sk Petra Bárdyho. Danko informoval o možnom vzniku Národného mediálneho úradu, ktorý by mal riešiť médiá, aj tie, ktoré pôsobia v online priestore. Líder národniarov hovorí, že chce, aby sa dal rozlíšiť novinár a novinár – politik. Pri tej príležitosti krátko pohovoril aj o neobjektivite našich médií, hlavne Aktuality.sk, SME a Denník N.

Spomenul aj Kuciaka

Andrej Danko skritizoval aj šéfa Aktualít Petra Bárdyho za jeho jednostrannosť. Nepáči sa mu, že kým Kuciak žil, v Aktualitách „drel za 1500 v hrubom“ a po smrti si ho dali na piedestál. SNS sa v STVR chce zastať práve bežných zamestnancov, ktorí robia „na pozadí“ toho, čo vidíme vo finále. Danko priznal, že cíti aj veľký tlak bulváru, no SNS určite nechce ustúpiť agresívnej komunikácii, ktorá je voči koalícii denníkmi, ako SME, či Denník N vyvíjaná.

Národný mediálny úrad

„Tu sa budeme vedieť baviť o tom, ako rozlíšiť medzi novinárom a novinárom politikom,“uviedol Danko. Zvlášť sa pristavil pri Petrovi Bárdym. Ten práve Danka kritizuje za dvojaký meter, no on píše oslavnú knihu o bývalej prezidentke a je prekvapený, že SNS s Aktualitami nechce komunikovať.

Michelko exkluzívne pre HD: RTVS už veľmi dávno nie je verejnoprávna inštitúcia (VIDEO)
Predseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá Roman Michelko (SNS) pre Hlavný denník zhodnotil štvrtkový (20. júna) protest zamestnancov RTVS a záverečnú diskusiu k návrhu zákona o STVR. Hovorí o ňom, ako o súčasti odolávať snahám vrátiť telefozhlasu... Čítať ďalej
22 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

Z Kuciaka si spravili ikonu

„A o čom sa mám baviť, keď sme v každom článku hlupáci a idioti. O čom, s takým človekom, ktorý zneužije smrť kolegu Kuciaka? Pýtam sa niekoľkokrát opakovane – aký plat mal Ján Kuciak v tej slávnej redakcii Aktualít? Garantujem vám, že ak mal tisícpäťsto v hrubom, tak je to veľa,“ rozčúlil sa Danko s tým, že tam drel za takýto plat a keď je po smrti, všetci o ňom hovoria, ako o geniálnom novinárovi. Danko pripomenul, že hovorí aj za bežných zamestnancov v STVR – kameramanov, či iné profesie a žiada, aby koalíciu červené denníky nestavali do pozícií ľudí, ktorí nevedia, čo robia.

Neustúpia

„Ja cítim veľký tlak bulváru a cítim veľký tlak tých médií, ktorým sme šliapli na otlak. Sú to desiatky miliónov eur, ale verím, že ľudia pochopia, že SNS to robí pre nich. My sa nebudeme klaňať zahraničnému kapitálu,“dodal s tým, že Šimečka z PS je protežovaný v Denníku N svojim otcom, ktorý mu tam robí veľmi dobré zázemie.

Agresia z nich len tak kypí

„Potom sa čudujú? Čo článok, to agresívna komunikácia, útoky do nás, znevažovanie do nás, takže ak chcú títo páni, ktorí si často vytvorili mediálne domy, rozprávať o demokracii, tak nech sa hlavne pozrú do zrkadla,“ radí Danko červeným denníkom s tým, že na ich konaní nie je nič demokratické.

„Uznávam, že novinár má hľadať pravdu, má ísť po podstate veci, ale má ísť spravodlivo po každom politikovi, uzavrel Danko.

SKÔR, AKO ŠIMEČKOVCI DOSTANÚ ĎALŠÍ AMOK
Bolo by to fajn, naozaj fajn. Plachetnica sa zastaví, ak jej do plachiet nefúka ani vánok. Motor zhasne, ak mu dôjde palivo. Protesty prestanú, ak ich organizátorom dôjdu profesionálne šírené lži. Mainstream nestihne vyrábať propagandu, ak ho... Čítať ďalej
22 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik