Slovensko prehralo s Ukrajinou 1:2 a stráca prvé body. Slniečka jasajú
21 | 06 | 2024 I Ivan Mihale

Slovenskí futbalisti prehrali vo svojom druhom zápase na ME v Nemecku s Ukrajinou 1:2. V piatkovom stretnutí E-skupiny síce vyhrávali po prvom polčase 1:0 vďaka Ivanovi Schranzovi, no na aktivitu súpera po zmene strán nestačili. O víťazstve Ukrajincov rozhodol Roman Jaremčuk.

Schranz sa presadil v druhom stretnutí za sebou a stal sa vôbec prvým hráčom Slovenska, ktorý zaznamenal viac ako jeden gól na európskom šampionáte. V piatok sa však napokon tešili Ukrajinci, za ktorých najskôr vyrovnal Mykola Šaparenko a neskôr prihral na víťazný gól Jaremčuka. V neúplnej tabuľke figurujú Slováci na tretej priečke s tromi bodmi.

O tom, či Slováci postúpia do vyraďovacej fázy, sa tak rozhodne v záverečnom skupinovom dueli s Rumunskom, ktorý je na programe v stredu o 18.00 h vo Frankfurte.

Názor na prehru má aj podpredseda NR SR

"Ukrajina zvíťazila- slniečkari dnes večer od radosti vypijú bratislavské bary. Progresívne Slovensko bude celý víkend oslavovať," zhodnotil výsledok zápasu Ľ. Blaha s dovetkom, že ich milovaná Ukrajina na futbalových Majstrovstvách Európy porazila to ich nenávidené Slovensko.

"Šimečka vyťahuje šampanské, Valášek tancuje s ukrajinskou vlajkou, Čaputová kričí "Sláva Ukrajine". Celé zle," konštatuje.

Rozhodne však neprestáva slovenskému tímu veriť a dopĺňa: "Škoda. Dnes to nevyšlo. Verím, že to s Rumunmi dáme a postúpime. Ďalej držíme palce. My normálni ľudia."

Zvláštny transparent

Na zápase Eura 2024 medzi Ukrajinou a Slovenskom fanúšikovia vyvesili ukrajinskú vlajku s nápisom „Vráťte nám voľby“ (vlajka tam visela približne 25 minút).

Zdroj: TG Zem&Vek

AKTUALIZOVANÉ Právna analýza neexistuje, Ministerstvo obrany SR podáva trestné oznámenia
Bývalý minister obrany Jaroslav Naď (Demokrati) má zarobené na poriadny problém! Ministerstvo obrany (MO) SR podáva trestné oznámenie v súvislosti s darovaním stíhačiek MiG-29 a časti systému protivzdušnej obrany Kub Ukrajine, ku ktorému došlo v... Čítať ďalej
21 | 06 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.