Podpíše Pellegrini ako prezident zákon o STVR? Jasný odkaz všetkým kritikom
21 | 06 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Prezident SR Peter Pellegrini sa bude v prípade zákona o Slovenskej televízii a rozhlase (STVR) čisto riadiť textom zákona a nie emóciou, ktorá okolo neho vzniká. Uviedol to počas piatkovej návštevy regionálneho pracoviska Kancelárie prezidenta SR v Košiciach s tým, že je predčasné povedať, či zákon podpíše. Ako podotkol, musí si naštudovať jeho definitívne znenie.

"Nepodľahnem mediálnym tlakom, nepodľahnem tlakom výkrikov na sociálnych sieťach, ani žiadnym demonštráciám, ktoré nemusia úplne reálne byť v súzvuku s tým reálnym a živým textom. Ja sa budem čisto riadiť textom zákona a nie emóciou, ktorá okolo neho vzniká," uviedol.

Doplnil tiež, že pri príprave zákona bol ešte predsedom koaličnej strany Hlas-SD a na budúcnosť STVR má svoj pohľad. Ako tvrdí, je pre neho kľúčové, aby sa rozvíjala a prichádzali do nej investície. "Aby sa zvyšovali platy pracovníkov, aby mali najmodernejšiu technológiu a aby jej areál v Bratislave nevyzeral ako skanzen z čias socializmu. Ak toto všetko ten zákon má priniesť, tak samozrejme aj moju podporu bude mať," skonštatoval.

Matúš Šutaj Eštok: PRIATELIA, MOC ZNAMENÁ SCHOPNOSŤ POMÁHAŤ
Predseda strany Hlas-SD a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok dostal svoje postavenie a moc od ľudí. S mocou však prichádza obrovská zodpovednosť a je na osobnosti, či ju zneužije a bude vymýšľať alebo ju premení v prospech ľudí a ich kvalite života.... Čítať ďalej
21 | 06 | 2024 | Ivan Mihale

Vrátenie zákona by Pellegrini zvažoval v prípade, že nájde rozpor s ústavou, alebo ak by mal pochybnosti o slobode slova. Taktiež v prípade, že by si zamestnanci nemohli normálne vykonávať svoju prácu.

Zákon o STVR vo štvrtok (20. 6.) schválili poslanci Národnej rady SR. Prijali k nemu aj viaceré pozmeňujúce návrhy od koaličných poslancov. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) sa zmení na Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR). Riaditeľa má voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry SR. Nová legislatíva má v prípade podpisu prezidentom SR nadobudnúť účinnosť 1. júla.

AKTUALIZOVANÉ Právna analýza neexistuje, Ministerstvo obrany SR podáva trestné oznámenia
Bývalý minister obrany Jaroslav Naď (Demokrati) má zarobené na poriadny problém! Ministerstvo obrany (MO) SR podáva trestné oznámenie v súvislosti s darovaním stíhačiek MiG-29 a časti systému protivzdušnej obrany Kub Ukrajine, ku ktorému došlo v... Čítať ďalej
21 | 06 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.