Minister financií zúri: DENNÍK N PRERAZIL ĎALŠIE DNO! Drzo klame bez štipky hanby!
21 | 06 | 2024 I Diana Zaťková

Denník E (ekonomické spravodajstvo Denníka N) v piatok uverejnil článok v súvislosti so zavedením procedúry nadmerného deficitu zo strany Európskej komisie pod názvom "Hlavným vinníkom zlého hospodárenia štátu sú Fico a Kamenický". Minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SSD) sa ostro ohradil voči týmto nehoráznym klamstvám, ktorými je progresívny denník N už povestný.

"Keď ministerstvo financií oznámilo, že sa slovenské verejné financie dostanú pod sprísnený dohľad Európskej komisie, už v nadpise tvrdilo, že to zavinili bývalé vlády. Na ministerstve financií pritom dobre vedia, že významný podiel viny nesie aj súčasná vláda vedená Smerom. Brusel pri rozhodovaní o takzvanej procedúre nadmerného deficitu bral do úvahy nielen vlaňajší, takmer 5-percentný schodok, za ktorý je zodpovedná bývalá koalícia, ale aj to, že kabinet Roberta Fica dieru v rozpočte zväčšil na takmer 6 percent HDP, napríklad zvýšením 13. dôchodkov," píše denník E.

Bohapusté lži

"Keď mi kolega poslal tento článok, fakt ma to zdvihlo zo stoličky, a to práve sedím na Ecofine, kde diskutujeme s ostatnými ministrami EÚ. Nereagujem často na články v médiách, ale už som viackrát povedal, že na vyslovené klamstvá reagovať budem, a to VŽDY! Inak sa tieto klamstvá stanú "pravdou". Aspoň z pohľadu niektorých médií a niektorých predstaviteľov opozície," reaguje na člávok denníka, ktorý o sebe hovorí, že je odborný, minister.

Podľa Kamenického pravdou je, že vinníkmi momentálneho zlého hospodárenia štátu sú posledné vlády Matoviča, Hegera a Ódora. "A na tom trvám!"

RTVS DEFINITÍVNE KONČÍ! Blaha radosť netají
Národná rada (NR) SR vo štvrtok schválila nový Zákon o Slovenskej televízii a rozhlase (STVR). V prípade, že ho podpíše prezident SR Peter Pellegrini, účinnosť by mal nadobudnúť 1. júla 2024. Zákon prináša významné zmeny v oblasti verejnoprávneho... Čítať ďalej
21 | 06 | 2024 | Ivan Mihale

A vysvetľuje aj prečo:
  • V roku 2023 sa oproti roku 2022 skoro strojnásobil deficit verejnej správy a za 3 roky vlády týchto pánov sa zadlženie Slovenska zvýšilo o 24 MILIÁRD EUR!
  • Na rok 2024 nám tu minuloročnou legislatívnou smršťou zanechali deficit 8,5 MILIARDY EUR, čo je 6,5% HDP

Nečakám, že to redaktor denníka E pochopí

"Opakovanie je matkou múdrosti, takže odporúčam, aby si "novinár" z Denníka E pozrel ešte raz reláciu Téma dňa na TA3, kde som všetko vysvetľoval. Nečakám, že to pochopí. Ide mi skôr o to, aby sa LOŽ NESTALA "PRAVDOU"!" - uzavrel minister svoju krátku reakciu.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik