Redaktor Žďárský toľko šponoval, až sám letí (VIDEO)
21 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

Redaktora a lekára Šimona Žďárskeho poznáme jednak z redakcie Startitupu, ale aj z jeho YouTube kanála Rozhovory so Šimonom. Tam si pozýva rôznych hostí z rôznych oblastí verejného života – jeho hosťom boli aj Fedor Flašík, Arpád Soltész, Andor Šandor, ale aj český kňaz Halík, či reklamný expert, ktorý stál aj za predvolebnou kampaňou Slobody a solidarity. A práve týmto rozhovorom „pretiekol pohár“ aj redakcií so Žďárskym. V Startitupe, kde pôsobil ako externý redsktor, končí.

Žďárský do svojho súkromného projektu Rozhovory so Šimonom bezprostredne po atentáte na premiéra pozval českého kňaza Tomáša Halíka, ktorý je známy svojimi liberálnymi náhľadmi na svet. Voči jeho tvrdeniam sa ohradil aj Marián Kuffa – kňaz zo Žakoviec. Pred pár dňami Žďárský rozbúril hladinu ďalším rozhovorom, tentokrát s tvorcom kampane SaS. Dnes už pôvodný titulok nenájdete, internet si však pamätá... V stredu, 19. júna prišla zo Startitupu, kde Žďárský pôsobil ako externista správa o jeho konci v tomto médiu. Vyjadrenie šéfredaktorky Adriany Mattovej vám prinášame v plnom znení.

Tomáš Halík

Okrem Roberta Fica si Halík vo videorozhovore s názvom Halík: Robert Fico nie je žiadne neviniatko, v démonizovaní oponentov hral prím. „vzal na paškál“ aj Mariána Kuffu. Ten má podľa Halíka mentalitu bezdomovca a tiež o ňom hovoril v spojitosti s Jozefom Tisom a údajným slovenským katolíckym fašizmom.

Screenshot z YouTube | Český kňaz Tomáš Halík

„On (Marián Kuffa, pozn. red.) je presný opak. On ide negatívnym smerom. Je tragická postava. To je človek, ktorý sa pekne stará o bezdomovcov, pretože im je mentálne blízky,“hovorí Halík o kňazovi Kuffovi, ktorému podľa Halíka stúpla sláva do hlavy a robí zo seba politického proroka.

Otvorený list farárovi Gombitovi, ktorý ospravedlňuje atentát na Roberta Fica
Jeho autorom je podpredseda NR SR a podpredseda strany SMER - SSD Ľuboš Blaha. Uverejnil ho na sociálnej sieti Telegram. Redakcia HD ho publikuje v plnom znení bez redakčného zásahu. _____________________________________________________ "Vážený... Čítať ďalej
04 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Kuffova reakcia na seba nenechala dlho čakať

V zhruba štvrťhodinovom videu, ktoré farár zo Žakoviec zverejnil na Youtube vysvetlil niekoľko tvrdení, okrem iných aj to, ako vraj ovplyvňuje prijatie, či neprijatie Istanbulského dohovoru a niekoľko volieb. Halíka nazval spolubratom a podľa neho sa bude zodpovedať pred Všemohúcim Bohom.

„Kto mňa nazve fašista, ja ho z fleku nazývam liberálny neonacista,“reagoval Kuffa s tým, že má na mysli človeka, ktorý „zlomyseľne špiní“ a nenávistne sa prejavuje voči iným ľuďom. Halíka tiež pozval na návštevu Inštitútu Krista Kráľa do Žakoviec, kde pôsobí, aby mohol vidieť, že on sa venuje tým, ktorých pred ani nie storočím fašisti likvidovali.

V najnovšom rozhovore Marek Prchal

Český marketér Prchal by za proruské názory aj „zabil", otca mu šikanovali komunisti – tak znie aktuálny titulok videa, ktoré Žďárský urobil s človekom, ktorý sa postaral aj o kampaň pred predčasnými voľbami pre stranu SaS. Pôvodný názov znel celkom inak, no po mohutnej kritike bol zmenený. K nám do redakcie sa dostalo reprofoto pôvodného videa.

Čitateľ HD

Takmer okamžitá reakcia šéfredaktorky Startitup-u

Vážení čitatelia, v posledných hodinách náš externý moderátor Šimon Žďárský na svojich súkromných sociálnych sieťach, konkrétne na platforme YouTube, uverejnil rozhovor s nadpisom, s ktorým sa naša redakcia vôbec nestotožňuje. Ako šéfredaktorka Startitup cítim potrebu jednoznačne a jasne vyjadriť našu pozíciu v tejto veci.

Startitup sa jednoznačne a rázne dištancuje od akéhokoľvek schvaľovania či nabádania k útokom, násiliu alebo nenávisti. Naša platforma bola vždy miestom, kde sa podporuje otvorená a konštruktívna diskusia, rešpektujú sa rôzne stanoviská a názory našich čitateľov. Nikdy však nepodporujeme a nebudeme podporovať obsah, ktorý podnecuje k násiliu alebo akejkoľvek forme neznášanlivosti.

Rada by som zdôraznila, že naša redakcia nezodpovedá za názory a vyjadrenia, ktoré Šimon Žďárský spomína na svojej súkromnej platforme. Tieto vyjadrenia sú jeho osobnými a neodrážajú postoje ani hodnoty Startitup.

Naším hlavným cieľom je poskytovať kvalitné, objektívne a vyvážené informácie, ktoré prispievajú k informovanosti a vzdelávaniu našich čitateľov. Veríme, že médiá majú významnú úlohu pri formovaní verejnej mienky, a preto sme si vedomí našej zodpovednosti. Akýkoľvek obsah, ktorý by mohol byť interpretovaný ako podpora násilia alebo nenávisti, je v priamom rozpore s našimi hodnotami a poslaním.

V prípade, že sa vyskytne obsah, ktorý vyvoláva pochybnosti o jeho vhodnosti, máme prísne interné procesy na jeho posúdenie. Ak zistíme, že určitý obsah nie je v súlade s našimi hodnotami, okamžite prijímame opatrenia na jeho odstránenie a zabezpečenie, aby sa podobné prípady neopakovali. Sme odhodlaní chrániť integritu a dôveru našej platformy, a preto nekompromisne bojujeme proti šíreniu nebezpečných a škodlivých informácií.

Chcela by som tiež vyzvať našich čitateľov, aby boli obozretní a kriticky hodnotili informácie, ktoré konzumujú a zdieľajú. Spoločnými silami môžeme prispieť k vytvoreniu bezpečného a rešpektujúceho online prostredia, kde je dialóg vedený na základe faktov a rešpektu.

Na záver by som rada zdôraznila, že Startitup zostáva pevne oddaný svojim princípom a hodnotám. Naša práca je zameraná na podporu pozitívnych zmien v spoločnosti, vzdelávanie a inšpiráciu našich čitateľov. Budeme naďalej neúnavne pracovať na tom, aby sme boli dôveryhodným zdrojom informácií a platformou, ktorá podporuje zodpovedný a rešpektujúci prístup k verejnému diskurzu.

Ďakujem vám za vašu dôveru a podporu.

S úctou,

Adriana Mattová

Šéfredaktorka Startitup

Pčolinský predáva "pikošky", politológ má na to jasný názor
Peter Pčolinský bol jedným z dlhoročných vrcholných predstaviteľov hnutia Borisa Kollára, Sme rodina. Tu však skončil – veď hnutie je mimo parlamentu. Politický subjekt postihuje podobný osud, ako mnohé strany po vypadnutí z veľkej politiky –... Čítať ďalej
20 | 06 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.