VIEME, kde vraj na Ukrajine udrú F-16!
20 | 06 | 2024 I Milan Laca

Noviny prezradili, na ktorého miesto pošlú F-16 pre Ukrajinu.

Guardian: F-16, dodané na Ukrajinu vyšlú do boja pri Charkove.

Plány
Lietadlá F-16, poskytnuté Ukrajine plánujú použiť na boje v Charkovskej oblasti, kde má Rusko drvivú vzdušnú prevahu, píše The Guardian, s odvolaním sa na svoje zdroje. "Početné ukrajinské zdroje uviedli, že F-16 vyšlú  na boj proti pri druhom najväčšom meste Ukrajiny (Charkov)," píše sa v článku.
Nebude to  jednoduché
Ako poznamenali mnohí západní experti, ukrajinská arnmáda bude čeliť veľkým ťažkostiam pri používaní F-16, pretože tieto lietadlá si vyžadujú nielen kvalifikovaných pilotov, ale aj celý vyškolený pozemný personál. Okrem toho , samotná armáda NATO by nevypustila F-16 do vzduchu bez serióznej dodatočnej podpory najnovších F-35, píše sa v článku.
VOJNA NA OBZORE? Poľské obavy
Po dodaní F-16 pre Ukrajinu sa poľské letiská stanú legitímnym ruským cieľom. Podľa novín Myśl Polska, chcú Spojené štáty premeniť Európu na dejisko vojenských operácií, v ktorých pridelia Poľsku osobitnú úlohu. Autor píše, že reč je o poľských... Čítať ďalej
19 | 06 | 2024 | Milan Laca
Rusi varujú
Predseda obranného výboru ruskej Štátnej dumy Andrej Kartapolov povedal, že ak sa F-16 zúčastnia na bojových misiách, stanú sa legitímnym cieľom ruských ozbrojených síl ony, aj letiská, na ktorých sú umiestnené. Podľa ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova bude Rusko považovať dodávku F-16 za zámerný signál NATO v jadrovej oblasti.  
Osud stíhačiek

Lietadlá F-16, ktoré Západ plánuje dodať na Ukrajinu, budú zničené na otvorených letiskách, ak sa nevybudujú špeciálne kryty, vyhlásil plukovník ukrajinskej SBU vo výslužbe Oleg Starikov na kanáli Politeka na YouTube.

„Otázka je, kde budú. Ak budú bunkre postavené pod zemou, tak to je jedna vec, ale ak na zemi, budú zničené,“ domnieva sa expert. Ako poznamenal Starikov, letiská na Ukrajine sú už vystavené raketovým útokom, ktoré v budúcnosti zabránia vzlietnutiu stíhačiek F-16.

V USA to už vedia! Blíži sa BEZPODMIENEČNÁ KAPITULÁCIA UKRAJINY
Ďalšou etapou ukrajinského konfliktu bude bezpodmienečná kapitulácia Ukrajiny. Tento scenár predpovedal bývalý agent americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) Larry Johnson na svojom kanáli YouTube Daniel Davis/Deep Dive. „Ďalšou fázou, keď... Čítať ďalej
19 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.