UŽ SA TO ZAČALO! EÚ ako Rusko za Jeľcina. Kto to nevidí, je slepý
20 | 06 | 2024 I Diana Zaťková

„Bol naštartovaný proces ‚jelcinizácie' EÚ. Kto to nevidí, je slepý alebo žije v indoktrinovanom svete nejakého perverzného naratívu. EÚ to teraz na svojom vlastnom príklade ukazuje nielen Rusom,“ povedal Parlamentným Listom.cz ekonóm a vysokoškolský učiteľ Radim Valenčík. 

Čo od výsledku eurovolieb možno očakávať?

Posun je veľmi významný, ale pre okamžité zmeny nedostačujúce. Dôležité sú najmä dve veci.

Po prvé, aj napriek všetkej manipulácii, o ktorú sa snažil mediálny mainstream, cez všetky zastrašovania zo strany vlád sa preukázalo, že dochádza k vyzrievaniu verejného povedomia, vedomia a hlavne sebavedomia. Aj u mladšej generácie. To už nikto nezastaví. A ako poznám osoby typu Rakušana a podobných, tak tie to snahou tento proces zablokovať ešte urýchlia.

Po druhé, k ešte výraznejšiemu posunu došlo v kľúčových krajinách EÚ – Francúzsku a Nemecku. Začali sa prejavovať sebazáchovné mechanizmy. U nás spojené s veľkým vrbětickým klamstvom, v Nemecku s veľkou nordstreamovou priposranosťou. Ospravedlňujem sa, ale vhodnejší termín som pre to historické „nevyšetrenie“ a hlavne nevyšetrovanie teroristického útoku na kritickú infraštruktúru Nemecka, prípadne EÚ, nenašiel, čo kontrastuje s horlivosťou a fabuláciami okolo nešťastníka s kanistrom v garážach.

Inak sú v EÚ vlastne stále u vesla progresivisti. Ako sa však vyrovnať s tým, že ekonomický rast je v Európskej únii za posledných päť rokov najhorší v porovnaní s celým svetom?

Ale to je predsa hlavným cieľom súčasnej globálnej moci. Tá ovládla najskôr Spojené štáty, ako hovorím, globálna superveľmoc s votrelcom globálnej moci v tele. Degenerácia súčasnej globálnej moci spustila aj proces ústupu zo slávy Spojených štátov. Votrelec vytvoril svoje metastázy v EÚ, ktoré vidíme v podobe reprezentácií väčšiny krajín EÚ aj orgánov zastrešujúcich EÚ ako takú.

KRACH UKRAJINY! Má už iba pár týždňov... A ruská ekonomika rastie
Popri vojnových ťažkostiach čelí Ukrajina decimovaná ruskou armádou aj ekonomickým problémom. Bez pomoci západných partnerov a medzinárodných inštitúcií by sa napadnutá krajina neudržala nad vodou. A teraz sa zdá, že sa potápa. Ukrajinskej vláde... Čítať ďalej
19 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Problémy Spojených štátov, najmä prichádzajúca kríza spojená s vytlačovaním dolára, a teda s nemožnosťou ovládať svet doterajším spôsobom, odštartovala scenár likvidácie EÚ ako možného nástupcu Spojených štátov ako globálneho lídra. Bol naštartovaný proces „jelcinizácie“ EÚ. Kto to nevidí, je slepý alebo žije v indoktrinovanom svete nejakého perverzného naratívu. EÚ teraz na svojom vlastnom príklade ukazuje nielen Rusom, ale aj celému svetu, respektíve tej jeho časti, ktorá nie je ovládaná dosadenými vyprázdnencami –, medzi ktoré patrí aj reprezentácia našej krajiny, kam by to v Rusku došlo, keby sa do čela krajiny nepresadili racionálne osobnosti obhajujúce záujmy svojej krajiny.

Radim Valenčík, zdroj: PL.cz

Svetu sme ukázali – my, teda EÚ – kam až sa môže prepadnúť aj vyspelá časť sveta, ktorá v niekoľkých historických obdobiach – antické Grécko, kresťanstvo, novovek, priemyselná revolúcia, kritický racionalizmus, vedecké poznanie spoločenského vývoja – posunula vývoj ľudskej pospolitosti o kus vyššie. Teraz je našou povinnosťou ukázať, že sa z tohto sajrajtu (opäť sa ospravedlňujem, ale vhodnejšie slovo som aj v tomto prípade nenašiel) dokážeme vyhrabrať. Z Vrbětic, likvidácia Nord Streamu II, klamstvom okolo covidu, politiky embárg, ktorú najviac – na rozdiel od posolstva filmu „Noc na Karlštejne“ – EÚ vnútili Spojené štáty, ktoré najviac porušujú vnútené zákazy.

PUTIN VYDESIL USA! Z viacerých dôvodov
Ruský prezident Vladimír Putin ešte pred cestou do Severnej Kórey spísal text, v ktorom KĽDR pochválil za jej dlhoročný odpor proti USA. Po KĽDR bude pokračovať do Vietnamu, s ktorým Ruská federácia udržuje pozitívne vzťahy. Ian J. Storey, vedúci... Čítať ďalej
19 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.