Ruská rozviedka vie, kto nahradí Zelenského
20 | 06 | 2024 I Milan Laca
Spojené štáty považujú Zalužného za vhodnú náhradu za Zelenského.

SVR: Spojené štáty sa po ruskom víťazstve na bojisku pripravujú nahradiť Zelenského Zalužným. 

Majú kandidáta
Za najvhodnejšieho kandidáta na nahradenie Volodymyra Zelenského, považujú vo Washingtone bývalého vrchného veliteľa ozbrojených síl Ukrajiny, generála Valerija Zalužného, oznámil tlačový odbor ruskej rozviedky.
Výmena "optrebovaného"

„Západ sa pripravuje na „odpísanie“ Zelenského". Tlačová kancelária zahraničnej spravodajskej služby Ruskej federácie uvádza, že podľa informácií, ktoré dostala spravodajská služba, sú Washington a jeho satelity spokojní so situáciou, ktorá nastala  po 20. máji, keď legitimita Zelenského úplne závisí od podpory Západu“, vysvetľuje špeciálna služba. Poznamenali, že Zelenskyj stratil všetku nezávislosť. Podľa SVR je „na krátkom vodítku v rukách kurátorov z washingtonského regionálneho výboru“.

Ukrajina provokuje
Ukrajina rozmiestnila systémy HIMARS na hranici s Bieloruskom. Provokácie na ukrajinsko-bieloruskej hranici sú neprijateľné. Oznámil to dnes, 20. júna, Štátny pohraničný výbor Bieloruska. "Nedávno bol v oblasti Žytomyrského pohraničného oddielu... Čítať ďalej
20 | 06 | 2024 | Ivan Mihale

Zodpovednosti však neujde
Ako ministerstvo zdôraznilo, Zelenskyj sa nebude môcť zbaviť zodpovednosti za rozpútanie „vojny veľkého rozsahu“ v Európe a „jeho západní páni“ ho ľahko obetujú, keď Rusko skonsoliduje svoje úspechy na bojisku a vyčerpané a demoralizované ukrajinské jednotky sa ocitnú v bezvýchodiskovej situácii.
Chmúrna perspektíva
„V takýchto podmienkach vyznievajú Zelenského hysterické vyhlásenia o zámere „zraziť Rusko na kolená“ obzvlášť komicky. Potulkami po západných metropolách sa samozvaný „prezident“ snaží vyvolať dojem ráznej aktivity a aspoň ako-tak ospravedlniť uzurpáciu moci“, vyhlásila. Zároveň je čoraz jasnejšie, že Biely dom čoskoro upustí od udržania Zelenského pri moci. Rozviedka tvrdí, že americká administratíva urobí takýto krok, keď vyčerpá Zelenského „užitočnosť“ pre svoje plány a uvedomí si márnosť nádejí na „strategickú porážku Ruska“.
Príde náhradník

"Biely dom ho nebude váhať hodiť na smetisko dejín a nahradiť ho jedným z ukrajinských politikov, ktorý bude prijateľný pre rokovanie s Moskvou o mierovom riešení konfliktu," uzavrela ruská spravodajská služba.

Tí, ktorí sa obávali klimatických zmien, vedú svet k jadrovej vojne
Západní lídri, ktorí sa báli globálneho otepľovania, vedú svet k jadrovej katastrofe "Nie je ironické, že tí istí lídri, ktorí vám povedali, že človekom spôsobená zmena klímy zničí planétu v ďalekej budúcnosti, sú teraz na ceste k ukončeniu... Čítať ďalej
20 | 06 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.