Na známu banku na Slovensku ÚTOČIA hackeri! Klienti hlásia PROBLÉMY
20 | 06 | 2024 I Ivan Mihale

Klienti známej banky môžu v týchto dňoch pocítiť nepríjemnosti v súvislosti s výpadkami služieb. Na Fio banku totiž útočia hackeri.

Ako informuje portál regióny.sk, Fio banka oznámila, že už niekoľko dní čelí útokom hackerov. Jej slovenskí aj českí klienti tak môžu mať problém s prihlásením do mobilného aj internetového bankovníctva. Na sociálnej sieti o tom prvýkrát informovala v pondelok (18. júna), no podľa komentárov klientov problémy stále pretrvávajú.

Stali sa terčom útokov

Oznam o problémoch stále visí aj na webovej stránke banky. “Ospravedlňujeme sa za nepríjemnosti, ale v dôsledku kybernetického DDoS útoku môžu byť naše bankové služby, služby e-Broker alebo online platby kartou dočasne nedostupné,” uvádza banka.

Klienti sa sťažujú

Problémy avizuje viacero klientov. „Už niekoľko hodín sa snažím vyhľadať platby od zákazníkov. Niekedy vôbec nejde prihlásiť sa, maximum, čo som dokázal, je prihlásiť sa, kliknúť na požadovaný účet a výpis platieb. Nikdy sa nedostanem ďalej na vyhľadávanie,“ napísal Libor a pridáva sa aj Jaroslav: „Potvrdzujem nefunkčnosť. Od včera sa nejde dostať na výpis platieb. Niekedy vôbec nefunguje prihlásenie. Problémy trvajú už 24 hodín.“ Viktor potreboval odoslať približne 30 platieb, no inokedy banálny úkon mu vďaka problémom trval takmer tri hodiny.

Do diskusie k zákonu o STVR sa písomne prihlásilo 26 rečníkov
Do diskusie k vládnemu návrhu zákona o Slovenskej televízii a rozhlase (STVR) sa písomne prihlásilo 26 rečníkov. Podľa predchádzajúceho rozhodnutia poslancov bude diskusia časovo obmedzená, vyhradených je na ňu celkovo 12 hodín. Zatiaľ v diskusii... Čítať ďalej
20 | 06 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.