MZVEZ: Medzi šesticou ľudí, ktorú v Prahe napadol útočník, neboli Slováci
20 | 06 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Medzi šesticou ľudí, ktorú uplynulú stredu v pražských Holešoviciach napadol útočník, neboli Slováci. Pre TASR to uviedlo Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR s tým, že zastupiteľský úrad Slovenska v Prahe prípad sleduje.

Českí policajti na mieste zadržali 52-ročného útočníka. Dvoch zranených po útoku nožom si prevzali záchranári. Incident sa stal približne o 15.00 h na čerpacej stanici v pražskej štvrti Holešovice.

Muž na čerpacej stanici zaútočil nožom na prechádzajúceho motocyklistu, ktorému spôsobil zranenia na krku. Verbálne útočil na ďalších štyroch ľudí a jednu osobu zranil na ruke. Polícia ČR neskôr na sociálnej sieti vylúčila, že by išlo o teroristický útok. Útočník pochádzal z uvedenej lokality a bol pod vplyvom alkoholu.

MIMORIADNE V Prahe vyčíňal muž: Napadol šesť ľudí, zasahovali aj záchranári
Šesť osôb napadol v stredu útočník na Argentínskej ulici v pražskej štvrti Holešovice. Dvoch zranených po útoku nožom si prevzali záchranári. Polícia muža na mieste zadržala, uviedla na sociálnej sieti X. Informuje spravodajkyňa TASR v... Čítať ďalej
19 | 06 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.