Vláda bude rokovať o situácii v okresoch Poltár a Rimavská Sobota
19 | 06 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Hodnotenie úrovne rozvoja okresov by sa malo v budúcnosti zmeniť. Súčasné kritérium miery nezamestnanosti sa má rozšíriť o ďalšie oblasti, ako napríklad demografické trendy, respektíve prístup k základným utilitám, ktoré majú zásadný vplyv na podobu a kvalitu života v regiónoch, dostupnosť verejných služieb, ako aj obslužnosť územia.

Vyplýva to z návrhu legislatívneho zámeru zákona o podpore prioritných okresov, o ktorom bude v stredu rokovať v Rimavskej Sobote vláda.

Hlavným bodom programu výjazdového rokovania vlády bude Analýza sociálno-ekonomickej situácie a vybraných problémov okresov Rimavská Sobota a Poltár s návrhmi na zlepšenie v sociálnej a hospodárskej oblasti.

Kabinet by sa mal zaberať aj návrhom novely zákona o pozemkových úpravách, usporiadaní pozemkového vlastníctva, pozemkových úradoch, pozemkovom fonde a o pozemkových spoločenstvách.

Tá by mala upraviť bezodplatný prevod pozemkov štátu v správe Slovenského pozemkového fondu (SPF) na obce a vyššie územné celky. Novelu by následne mal parlament prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní.

Šimečkovci spejú k politickému dnu, alias “skládke”
Glorifikácia “svätej Zuzany” v mentálnej bubline progresívcov a liberálov. Ako čítať odkazy a počítať podľa Šimečkovskej progresívnej aritmetiky radí na webe skspravy.sk politik a publicista Rafael Rafaj. Progresívci rozširujú terče svojej... Čítať ďalej
19 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik