Šimečka starší opäť prerazil dno: VOLIČOV SMERU VRAJ HLÚPOSŤ NEOPÚŠŤA! (VIDEO)
19 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

Novinár M. M. Šimečka znova útočí! Za jedným stolom sa pod taktovkou Braňa Bezáka usadili tata Šimečka, prekladateľ a publicista Samo Marec zo SME a lektor kritického myslenia Ján Markoš. Šimečka starší tentokrát nenadával politikom Smeru, ale zase si raz vzal ako vďačnú tému ich voličov. „My môžeme jedine dúfať, že časť tých ľudí (voličov SMERu – pozn. red.), že ich tá hlúposť jedného dňa opustí,“ konštatuje Šimečka starší vo videodebate Denníka N.

V hodinovej relácii s názvom Kto sme my a kto sú oni, nám štvorica vysvetlila, že ako kresťania sme povinní upozorňovať blížnych na nesprávne konanie. Tata Šimečka nám vysvetlil, že môžeme byť akokoľvek dobrí ľudia, ak volíme nesprávne strany, robí to z nás „fašistov“ a ku krajnej pravici dokonca priradil aj Hlas. Dovtedy, kým by nevystúpil z koalície a nepridal sa na správnu stranu. Marec zrejme nezavnímal, že svet sa z bipolárneho mení a Slovensko má šancu uchopiť si v ňom svojou novou politikou všetkých svetových strán slušnú pozíciu.

Bezák...?

Presne ten Bezák, ktorý sa ani nie pred týždňom práve v N-ku nesmierne bavil na tom, ako jeho spolurečník označuje Erika Kaliňáka a spol. za de*ilov. Braňo Bezák vás prekvapí – doteraz vždy liberáli vyčítali kresťanom, vraj do všetkého hovoria a nectia si osobné slobody, teraz upozornil, že keď niekto koná nesprávne, tak je jeho kresťanskou povinnosťou upozorniť ho na to.

Intelektuáli popreli filozofov

„Kto sme my a kto sú oni“ je názov relácie, v ktorej štvorica intelektuálov diskutovala a téma, s ktorou  majstrovsky narába filozof Hegel. Lenže páni na neho ani len terminologicky nepoukázala, takže ich debata ani v tomto smere nestála na pevných základoch. M. M. Šimečka ako držiteľ ceny – Osobnosť žurnalistiky k tomu však určite má čo povedať.

Denník N zlyhal v skúške z demokracie! Šíria len PRIMITÍVNU NENÁVISŤ! (VIDEO)
Určite ste počuli, čo spáchal Denník N. Adam Znášik z Korčokovho tímu tam minútu vkuse nadával Erikovi Kaliňákovi a Jurajovi Gedrovi, že sú "debili". „To bola naozaj čistokrvná nenávisť vo svojej absolútnej podobe," povedal podpredseda vlády a... Čítať ďalej
19 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

Síce súhlasím, ale pravdu mám aj tak ja

Podľa neho tu máme dva „tábory“ voličov – demokratických a nedemokratických strán. Uznáva síce, že „frašista“ môže byť dobrý človek, ktorý pomáha svojmu okoliu, ale z hľadiska volieb predstavuje zlo, či amorálnosť. Pretože dáva hlas stranám, ktoré sú teraz v koalícii. Vraj voliči týchto strán vedome chcú pomôcť presadiť krajnú pravicu u nás. A to ku krajnej pravici radí aj voličov Hlasu. Keď ho aj Markoš „uzemnil“, že tento jeho názor nesedí s údajmi, Šimečka súhlasil s „nepresnosťou výroku“, no on na svojom názore o krajnej pravici stále trvá.

„Nemám pochopenie pre tých voličov. Už ma nebaví diskutovať s nimi o politike, ale keď zmenia názor, tak ich privítam s otvorenou náručou,“ hovorí čistý demokrat Šimečka. To je ten, čo očakáva zmier od politikov. Kde ho zabudol on?

Ako to vníma Samo Marec

Pozície „my – oni“ vníma Samo Marec, ako tendencie „internacionalizmu“ – tie majú demokratickí voliči. Na druhej strane sú „izolacionisti“ – tí, ktorí nás zrejme „ťahajú preč z Európy“. Znamená to paradoxne to, že ak vláda preferuje politiku na všetky svetové strany, vlastne nás izoluje? Asi mu nevysvetlíme, že svet mieri od bipolárneho, k multipolárnemu usporiadaniu.

Demokratický volič, ako ohrozený druh

Podľa M. M. Šimečku má „demokraticky zmýšľajúci človek“ pocit ohrozenia a Hlas by mal vystúpením z koalície prejsť do demokratického tábora. Mimochodom, z diskutérov robí lepších ľudí už len to, že s kolegami diskutujú v štúdiu N-ka. Takže ak nesúhlasíš, dnes si nedemokratický volič, zajtra, či o pol roka budeš osobou druhej kategórie?

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik