Jarjabek EXKLUZÍVNE pre HD: ODKAZ RTVS: Choďte do štrajku a budete radi, ak si to niekto vôbec všimne (VIDEO)
19 | 06 | 2024 I Eka Balašková

Poslanec NR SR Dušan Jarjabek (Smer-SSD) exkluzívne pre Hlavný denník hovorí o štrajkovej pohotovosti v RTVS. O celej veci si myslí, že ak by aj zamestnanci začali štrajkovať, RTVS má takú sledovanosť, že diváci to ani nepostrehnú. Ak sa niekomu zdá toto vyjadrenie trúfalé, Jarjabek pre HD vysvetlil, prečo je súčasný štrajk zbytočný a kedy by bol na mieste.

Jarjabek vysvetlil, prečo sa on nezúčastnil na výbore k situácii v RTVS, ktorý zvolali opoziční poslanci dohodnutí s RTVS. O tej a o jej zamestnancoch však nebude rozhodovať parlament, ale nové vedenie. Nedávny „čierny deň v RTVS“ hodnotí ako do veľkej miery nátlakovú akciu na zamestnancov – tých, ktorí sa akcie zúčastniť nechceli. Cenzúry sa pritom najviac boja tí, ktorí ju dávno aplikujú. RTVS podľa neho už dnes nie je ničím výnimočná, vo všetkom ju predbehli komerčné TV stanice, preto si myslí, že zamestnanci sa mali postaviť do štrajku vtedy, keď sa verejnoprávne médiá spájali do jedného a zvlášť, keď sa im odobrali koncesionárske poplatky.

Výbor NR SR nebol otvorený

„Bol to mimoriadny výbor, ktorý zvolalo päť opozičných poslancov, majú na to samozrejme právo. Boli pochopiteľne dohodnutí aj s RTVS, všetko bolo pripravené, že budeme hovoriť o verejnoprávnosti. Tá verejnoprávnosť je jasná zo zákona,“vysvetľuje poslanec a dodáva, prečo on sám neprišiel. Mala sa preberať konečná verzia návrhu zákona, ktorú sám ešte nepozná. Nemá sa o čom rozprávať ani pri verejnoprávnosti inej, ako bola doteraz.

Progresívna demokracia - iné ako naše názory "vtlačiť do ha.z.a"
Hlúposť a arogancia si kráčajú aj tým našim slovenským svetom ruka v ruke. A čím je hlúposť väčšia, tým väčšia je arogancia. Konštatuje to na sieti Telegram podpredseda SMERu Ľuboš Blaha. Aj on sa ešte vracia k "primitívom z Denníka N na čele s... Čítať ďalej
18 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

V čom bola iná?

„Pochopiteľne, niektorí vedia, že v tej televízii možno nebudú. Ale o tom nerozhodne ani Jarjabek, ani výbor ani parlament. O tom už rozhodne nové vedenie televízie, ktoré si alebo osvojí túto novú filozofiu tohto zákona alebo neosvojí. A zrejme keď bude robiť výberové konanie, asi si ju bude musieť osvojiť,“ dodáva poslanec.

Zamestnanci RTVS v čiernom, zdroj: FB/E. Ch.

Štrajk

„Obrovský mediálny priestor dostávajú všetci tí, ktorí štrajkujú. Všetci tí, ktorí začali robiť politiku. Vrátane vedenia aj vrátane pána generálneho riaditeľa, ktorý toto všetko podporuje. Stal sa zrazu akýmsi martýrom, proste strašné a hlavne falošné,“ myslí si poslanec a pýta sa, prečo tu je potreba to celé nejakým spôsobom komentovať, pritom by mali dostať priestor aj ľudia, ktorí tieto štrajky odmietajú a majú iný názor.

„Lebo to sú tí na tej druhej strane politickej barikády, no tak takto to asi ďalej nepôjde,“ konštatuje Jarjabek s tým, že niekto tu má veľký strach.

Cenzúra v RTVS

Jarjabek nechce komentovať, ani menovať zamestnancov, ktorí najviac kričia o cenzúre, pritom to sú najväčší cenzori.

„Je také pekné slovenské porekadlo, že zlodej kričí chyťte zlodeja. Stále tu vzniká priestor len pre zamestnancov jednej strany. Prečo sa nepýtajú aj tých iných zamestnancov, ktorí nesúhlasia, boli nútení, keď bol ten čierny deň v televízii, aby mali aspoň ten svetrík čierny? Aby prišli dokumentovať, že ty strašne zlí politici nám chcú zničiť našu fantastickú verejnoprávnu televíziu,“ komentuje Jarjabek nedávny „čierny deň“ v RTVS.

V čom je taká výnimočná

Jarjabek sa teda pýta, v čom je RTVS taká výnimočná, lepšia, ako súkromné televízie.

„V pôvodnej slovenskej tvorbe? Dávno ju prebrali iné televízie. V športe? Dávno ju prebrali iné televízie súkromné. V publicistike? Dávno ju prebrali iné televízie. Choďte do štrajku, nech sa páči. A budete radi, ak si to niekto všimne,“ upozorňuje Jarjabek.

Denník N zlyhal v skúške z demokracie! Šíria len PRIMITÍVNU NENÁVISŤ! (VIDEO)
Určite ste počuli, čo spáchal Denník N. Adam Znášik z Korčokovho tímu tam minútu vkuse nadával Erikovi Kaliňákovi a Jurajovi Gedrovi, že sú "debili". „To bola naozaj čistokrvná nenávisť vo svojej absolútnej podobe," povedal podpredseda vlády a... Čítať ďalej
19 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

Teraz idú štrajkovať?

Poslanec si myslí, že do tohto stavu sa RTVS dostala práve preto, lebo zamestnanci neštrajkovali, keď to bolo na mieste – keď sa televízia spájala s rozhlasom.

„To bol nezmysel a všetci to vedeli, že je to nezmysel a všetci sa triasli od strachu, aby prežili. Prečo vtedy neštrajkovali, keď sa zrušili koncesionárske poplatky? To bol priamo atak na existenciu televízie a rozhlasu. Nebolo zabezpečené financovanie televízie. Vtedy mali štrajkovať,“ uzatvára poslanec s tým, že vtedy šlo o existenciu televízie. Nešlo o politické dôvody, ale finančné zabezpečenie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik