Ex-operatívec NAKA Káľavský NA ROVINU: Cieľom čurillovcov bolo "uje*ať skur*ených smerákov a Fica" (VIDEO)
19 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

S ex-operatívcom NAKA Jánom Káľavským sa z Rozhovorov s Mimi Šramovou dozviete aj o tom, že pre štát pracoval takmer 30 rokov. Už dva roky je zo strachu o život a bezpečnosť seba a svojej rodiny, na úteku v Bosne a Hercegovine pred vlastnými bývalými kolegami.

Dozviete sa tiež o sms komunikácii Apači, odposluchoch, manipuláciách v trestných konaniach, realizáciách politikov, podnikateľov, sudcov a advokátov, zásahoch, väzbách, "lámaní" a psychickom nátlaku na väznené "prominetné" osoby ako Martin Ribár, Monika Jankovská, Tibor Gašpar, David Lindtner, generál Lučanský, o kajúcnikoch a dohodách s benefitmi pre nich, bode zlomu, exponovaných kauzách ako kauza tzv takáčovcov, Dobytkár, Božie mlyny, Judáš, Očistec, Dušanovi Kováčikovi, koordinácii výsluchov a obvinení medzi vyšetrovateľmi NAKA a prokurátormi ÚŠP, o stretnutí s Eduardom Hegerom a o jeho paranoji, o Mikulcovej pomstychtivosti, aj o snahe kriminalizovať Smer a Roberta Fica, Tibora Gašpara, Norberta Bödöra, aj Andreja Danka a o reakciách ľudí a politikov v Bosne na atentát na premiéra Roberta Fica.

Neslávne známi Apači

Keď bola SMS komunikácia „Apačov“ (skupiny vyšetrovateľov, pozn. red.) prezentovaná na tlačových besedách Smeru, zdalo sa to, o čom si písali, až absurdné. Preto nebolo ťažké verejnosť presviedčať, že nič také sa nedialo, no postupom času vychádzajú na povrch skutočnosti, ktoré SMS komunikáciu potvrdzujú. Aj táto komunikácia bola jedným z dôvodov, prečo sa Káľavský rozhodol ďalej sa na tom celom nepodieľať. On sám niekoľkokrát povedal, že mal problém s tým, ako sa niektorí kolegovia tešili zo „zničenia“ Mariána Kučerku, na ktorého rodinu sa po jednej z tlačových besied doslova začalo poľovať a to aj cez pokyn z ÚŠP.

Krčmové reči? Nie, závažná trestná činnosť

„Ja som bol ako prvý nasadený ako agent, konkrétne vyšetrovateľkou Santusovou. Kolegovia Čurilla a Ďurka už videli, že niečo sa deje. Raz sa mi prišli aj domov vyhrážať, že skončím zle,“hovorí Káľavský s tým, že neskôr súd schválil odpočúvanie niekoľkých kancelárií na treťom poschodí NAKA.

„Neboli to krčmové reči, ako to prezentujú niektorí hlavne politici a bývalý špeciálny prokurátor a jeho kolegovia. Tí ľudia ďalej pokračovali v tej trestnej činnosti, o ktorej ja som dávno vypovedal,“ vysvetľuje Káľavský s tým, že čoskoro sa potvrdí to, o čom on na inšpekcii vypovedal ešte v r. 2021.

Ako lámali ľudí vo väzbe

„Hlavná vec tam bola, že Jano Čurilla chcel uj...ať advokáta Ribára. Nechcel chytať nejakých chlapcov z ulice, chcel ísť vyššie a vyššie a na konci chcel tých sku...ných Smerákov a musíme ich uj...ať. Potvrdil mi to aj pán Repa mi to potvrdil, že sem s dôkazmi na Fica,“objasňuje Káľavský po tom, ako vysvetlil, že na začiatku celej kauzy takáčovci bol istý narkoman Kmeťo, kvôli ktorému advokát Ribár sedel vo väzbe poldruha roka. Vo väzbe, o ktorej Káľavský hovorí, že bola Čurillom a spol. s členmi Zboru väzenskej a justičnej stráže dohodnutá tak, aby ich podmienky doslova lámali.

Pomsta voči Santusovej

Podľa Káľavského správanie voči majorke Santusovej bola očividná pomsta. Rovnako sa vyjadrovali aj o ňom a vysvetlil tiež, ako sa celá protiofenzíva voči nemu pripravovala tak, aby oni neboli v ohrození. Takto bola pripravovaná aj napríklad kauza Dušana Kováčika, či generála Lučanského.

On sám celé dianie starostlivo sleduje a sledoval aj protesty proti zrušeniu ÚŠP.

„Je to politicky tak prezentované, že ľudia už veria, že Fica a Smer vnímajú, ako hlavných nepriateľov štátu. Niektorí politici z PS a aj iných strán to prezentujú, ako stopercentnú pravdu,“ dopĺňa Káľavský s tým, že ľudia sú burcovaní tvrdeniami o obrovských rozkrádačkách. Koniec ÚŠP nemohli prijať ani jeho bývalí kolegovia – prišli tak o veľkú záštitu. Súhlasí s tvrdením, že tam boli aj dobrí prokurátori, no tí si podľa neho nájdu uplatnenie aj na iných prokuratúrach.

Šimečkovci spejú k politickému dnu, alias “skládke”
Glorifikácia “svätej Zuzany” v mentálnej bubline progresívcov a liberálov. Ako čítať odkazy a počítať podľa Šimečkovskej progresívnej aritmetiky radí na webe skspravy.sk politik a publicista Rafael Rafaj. Progresívci rozširujú terče svojej... Čítať ďalej
19 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Výbušný Káľavského rozhovor (aj) o manipuláciách trestných konaní za Matoviča a Hegera

K rozhovoru s Káľavským sa vyjadril aj poslanec parlamentu a predseda Zahraničného výboru NR SR Marián Kéry (Smer-SSD).

Tu sa ešte nedoriešili veci, ktoré tu páchali na spravodlivosti vlády troch predchádzajúcich premiérov, začínajúc Matovičom. Zoberme si nedávny rozhovor redaktorky Mimi Šramovej s ex-operatívcom NAKA Jánom Káľavským, ktorý Šramová nahrala „niekde” v Bosne a Hercegovine, kde Kaľavský požiadal ešte pred dvomi rokmi z obavy o svoj život o politický azyl, niečo naznačuje a je šokujúci. Redaktorka ho zavesila na youtube minulý týždeň a do pár dní mal desaťtisíce pozretí. A to sa zďaleka nestal hitom len na tzv. „dezinformačných kanáloch”, ako posmešne napísali liberálne médiá, ako napríklad Sme. Ak je čo len polovica z toho, čo povedal Kaľavský Šramovej pravda, príčetnému človeku musí byť z pomerov, ktoré na Slovensku vládli za vlád Matoviča, Hegera a Ódora, doslova zle.

Aj pre ten výbušný obsah, ktorý expolicajt Kaľavský rozpráva už mesiace a roky a ktorý by mohol politicky zničiť viaceré bezpečnostné a politické „esá” spomenutých bývalých vlád, sa spomínanému rozhovoru Šramovej s Kaľavským venuje aj Sme vo svojom pondelkovom vydaní. Ale v inkriminovanom článku „Expolicajt na úteku sa vyrozprával na youtube, na trestnú činnosť sa konšpiračná moderátorka Kaľavského nepýtala” nenájdete rozvinutú vetu o tom, čo vyvádzali v NAKA počas Mikulcovho vládnutia na ministerstve vnútra a Hamranovho v policajnom zbore tzv. Čurillovci, vedení exkolegom Kaľavského Jánom ČurillomZneužívanie a kupovanie tzv. kajúcnikov, manipulácie v trestných konaniach, koordinácie výsluchov a obvinení medzi vyšetrovateľmíi NAKA a niektorými prokurátormi ÚŠP, zásahy, väzby, psychický nátlak na „prominentov” vo väzbe ako Martin Ribár, generál Lučanský, Dávit Lindtner, Tibor Gašpar…

Viac v článku:

Nikdy sa neospravedlnili, oni žiaden zmier nechcú
"Po atentáte na premiéra Fica v Handlovej bola spoločnosť, aspoň podľa vtedajších prvých signálov, nastavená na zmiernenie zákopových vojen medzi hodnotovo rozdielnymi politickými tábormi." Píše na sociálnej sieti poslanec NR SR a predseda jej... Čítať ďalej
18 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik