AKTUÁLNE Známej potravinárskej firme po 70. rokoch HROZÍ KRACH!
19 | 06 | 2024 I Diana Zaťková

Neplatia dlhy! Známemu výrobcovi potravín na Gemeri hrozí úpadok. Mliekareň Gemermilk posiela do konkurzu jej veriteľ, ďalší mliekarenský podnik AT Dunaj.

Každý deň pribudne na webovej stránke Registra úpadcov, ktorú má pod palcom ministerstvo spravodlivosti, zvyčajne niekoľko oznámení o konkurzoch. Spoločnosti niekedy posielajú do insolvenčného konania samy seba, no mimoriadne nie je ani to, keď sa k tomuto kroku rozhodne pristúpiť jeden z veriteľov. 

Práve toto je prípad eseročky Gemermilk rs. Mliekareň, ktorá sídli v Rimavskej Sobote, a ktorú posiela do konkurzu iná mliekareň – AT Dunaj. Tá je zároveň veriteľom, čo vyplýva z oznámenia o začiatku konkurzného konania dostupnom na spomínanej stránke, upozornili na to Hospodárske noviny.

Mliekareň Gemermilk rs. vyrába mliečne produkty ako maslo, smotanu, tvaroh či sušené mlieko, ktoré v obchodoch nájdeme s logom Gemer milk. Ako uvádza na svojej stránke, jej partermi sú aj najväčšie reťazce na Slovensku, ako Tesco, Lidl či Coop Jednota. Výrobky vyváža aj za hranice Slovenska.

FB/Gemermilk

Ako poukazujú HN, zverejnené hospodárske výsledky gemerskej mliekarne nenaznačujú, žeby mala finančné ťažkosti. Má iba niekoľkotisícové dlhy na daniach a odvodoch. Obe firmy dosahujú zisky. AT Dunaj uvedenú vec pre noviny nechcela komentovať a Gemermilk vyjadrenie neposkytla.

História podniku dlhá vyše 70 rokov

Gemerská mliekareň vznikla, ako uvádza na svojej webovej stránke, v roku 1953 na mieste bývalej octárne. „V roku 1954 tento podnik zanikol a bol včlenený do Banskobystrických mliekární vo Zvolene. Pôvodná kapacita 80-tisíc litrov mlieka denne sa postupne rozšírila až na 240-tisíc litrov mlieka denne pri prvotnom tepelnom ošetrení. Vznik samostatného podniku sa datuje k roku 1991,“ píše na stránke.

Neskôr, v roku 2007, sa stala súčasťou francúzskej skupiny Senoble. “V roku 2023 mliekareň kúpil nový majiteľ a plánuje postupne rozširovať a modernizovať výrobné priestory a tiež export do okolitých krajín mimo Slovenska,” dodáva.

Mliekareň a syráreň AT Dunaj v Dubníku (okres Nové Zámky) je zase dcérskou spoločnosťou skupiny Agrotrade Group, pod ktorú patrí aj maloobchodná sieť potravín Farmfoods.

NADROGOVANÝ VODIČ Z UKRAJINY ZAÚTOČIL NA POLICAJTA! (FOTO)
TERAZ SEDÍ V CELE OBVINENÝ Z TROCH TRESTNÝCH ČINOV! Obvineniu z troch trestných činov čelí 23-ročný vodič Andrii P. z Ukrajiny. Okrem toho, že jazdil pod vplyvom drog, pri kontrole napadol aj policajta. Policajti druhého bratislavského okresu v... Čítať ďalej
19 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik