Šimečkovci spejú k politickému dnu, alias “skládke”
19 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Glorifikácia “svätej Zuzany” v mentálnej bubline progresívcov a liberálov. Ako čítať odkazy a počítať podľa Šimečkovskej progresívnej aritmetiky radí na webe skspravy.sk politik a publicista Rafael Rafaj. Progresívci rozširujú terče svojej genetickej nenávisti.

"Je jeden neslušný, ale ako to už býva, trefný vtip ešte z totalitných čias, keď sa istého súdruha pýtali, či vie počítať. On samozreme a s rozhorčením prikývol, na čo dostal odpoveď: “Tak rátajte s tým, že ste idiot…” Začína svoju úvahu Rafael Rafaj.

Z novodobej éry parlamentu

"Pýtali sa poslanca, koľko je dva a dva. A on odpovedá, že to je relatívne, lebo to záleží od toho, či ste v koalícii, alebo v opozícii…" pokračuje autor textu.

Diktátori menia vedu

Rafael Rafaj pripomína, že "žiaľ, s aktívnou účasťou matovičovcov a šimečkovcov v Národnej rade SR si budeme asi musieť zvyknúť aj na relatívnu opozičnú matematiku, kedy 2+2 nemusí byť štyri…"

Vraj to prezident "bude mať ťažké"

O tom z pohľadu rebelujúceho PS nikto nikdy nepochyboval. Ale vráťme sa k úvahe publicistu Rafaja: "Matematický príklad mimo reálpolitiku predviedol šéf Progresívneho Slovenska, Michal Šimečka v nedeľnej diskusnej relácii TA3 s Robertom Kaliňákom výrokom, že prezident Peter Pellegrini to  bude mať mimoriadne ťažké, lebo vraj “laťka je nastavená vysoko”… Je zjavné, kto mal tú laťku vysoko nastaviť."

Mnohým normálnym to logicky, ani fakticky rozum neberie, tak tu je jedine možné vysvetlenie

"Šimečka na progresívca myslel záporné čísla s mínusovou hodnotou (-), keďže primárne aj ústavnoprávne hovoríme o vzťahu hlavy štátu k Slovensku, národu, suverenite, zvrchovanosti a slobode, čo sú pre progresivizmus – odkiaľ vyšla aj Zuzana Čaputová ako podpredsedníčka PS – mentálne aj intelektuálne neznáme veličiny, pojmy a významy.

Aj preto exprezidentka povedala, že nerozumie tejto “krajine”… Preto podobné bizarné vyjadrenia nie sú len lacnou propagandou, ale je nutné ich previesť na spoločného menovateľa, aby normálni ľudia porozumeli." Vysvetľuje R.Rafaj.

Takže tu je riešenie rovnice o progresívne neznámych veličinách

 "Vnímanie výšky súvisí aj s vnímaním hĺbky, čiže ide o  zdedenú deformovanú orientáciu smerom nadol, k politickému dnu, alias “skládke”.

Normálni ľudia uvažujú v pozitívnych číslach (+), čiže smerom nahor, takže tu máme pokračovanie zásadného rozporu vnímania skutočnosti s so zvyškom Slovenska, z čoho bude prameniť aj naďalej principálny rozpor, z toho pokračujúca nevraživosť a nenávisť nielen k národno-štátnym hodnotám, ale aj k ich nositeľom." Dáva do pozornosti pozoruhodné politické názopry progresívcov Rafael Rafaj.

Preto môžeme predpokladať, že antinárodné živly si rozšírili okruh terčov pre šírenie svojej genetickej nenávisti

"A výrok Šimečku mal byť pokusom o faktické odôvodnenie budúcich útokov, aj keď progresivizmus žiadne fakty nedokáže – mimo svoju ideologickú bublinu – ani chápať, ani absorbovať.

Na vysvetlenie, zaoberať sa idiotinami nemá naozaj žiadny zmysel, len problém je vtedy, keď angažovaný idiotizmus získa priestor a funkciu vo verejnom živote a verejnom diskurze, pričom sa ešte navyše tvári aj mudrlantsky." Píše na webe skspravy.sk Rafael Rafaj.

Ministri Kaliňák a Susko prehovoria! Dosť bolo čakania. Konáme!
Tlačová konferencia podpredsedu vlády a ministra obrany SR Roberta Kaliňáka, ministra spravodlivosti SR Borisa Suska, predsedu Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Tibora Gašpara a členov Zboru poradcov predsedu vlády SR Mareka Paru a Davida... Čítať ďalej
18 | 06 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik