Medveď opäť ZAÚTOČIL na človeka! Polícia v tomto regione hlási už 4 RANENÝCH
19 | 06 | 2024 I Diana Zaťková

V pondelok (17.6.) v popoludňajších hodinách prišiel na políciu v Žiari nad Hronom oznámiť útok medveďom 71-ročný muž z Trnavej Hory. Od marca v kraji preverovali hlásenie o výskyte medveďa hnedého už 44 krát a 4 osoby boli medveďom aj napadnuté, informuje portál regiony.sk.

Okolo 13:00 hod. sa nachádzal v lesnom poraste neďaleko chatovej oblasti Ladno, v katastri obce Trnava Hora, kde bol kosiť a približne 200 metrov od lesníckej chaty ho napadla medvedica. Potom ako medvedicu spozoroval, snažil sa ju odplašiť, najskôr začala utekať, ale následne sa vrátila a vrhla sa na neho. Po chvíli prestala útočiť a rozbehla sa smerom do lesa. Poškodený si všimol, že sa k nej pripojili dve medvieďatá.

“Zranený muž sa išiel dať ošetriť na urgent a vec oznámiť polícii. Utrpel mnohopočetné drobné rany a odreniny na trupe, horných aj dolných končatinách aj hematóm pravého oka. Na miesto prišiel aj zásahový tím pre medveďa hnedého JUH, ktorý už danú vec rieši,” uviedli banskobystrickí policajti.

Od 23. marca sme v kraji preverovali hlásenie o výskyte medveďa hnedého už 44 krát a 4 osoby boli medveďom aj napadnuté.

V nedeľu (14.4.) boli napadnutí dvaja muži (turisti) v okrese Detva, časť Iviny. V stredu (1.5.) bol napadnutý hubár v okrese Banská Bystrica neďaleko obce Selce. V pondelok (17.6.) bol napadnutý muž v okrese Žiar nad Hronom neďaleko obce Trnava Hora.

Jarjabek EXKLUZÍVNE pre HD: ODKAZ RTVS: Choďte do štrajku a budete radi, ak si to niekto vôbec všimne (VIDEO)
Poslanec NR SR Dušan Jarjabek (Smer-SSD) exkluzívne pre Hlavný denník hovorí o štrajkovej pohotovosti v RTVS. O celej veci si myslí, že ak by aj zamestnanci začali štrajkovať, RTVS má takú sledovanosť, že diváci to ani nepostrehnú. Ak sa niekomu... Čítať ďalej
19 | 06 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik