Hrôza v Lučenci! ÚTOK na maloleté DIEVČATÁ! Nikto im nepomohol...
18 | 06 | 2024 I Gabriela Fedičová

Hrôzu zažili dve 15-ročné študentky za bieleho dňa na námestí v Lučenci.  Podľa portálu regióny.sk, skupinka iných dievčat si od nich najskôr pýtala cigarety a peniaze, potom ale na ne zaútočila. Jednu chytili za vlasy, stiahli ju na zem a kopali do nej. Dievčatám údajne nikto nepomohol.

O incidente informuje portál noviny.sk.

Dve 15-ročné kamarátky vychádzali z nákupného centra na námestie, keď sa im prihovorila partia mladších dievčat. 

“Bolo ich presne 6. Boli to maloleté Rómky. Začali od nich pýtať cigarety. Odpovedali záporne, že nemajú cigarety, nech im dajú pokoj. Začali od od jednej z nich ťahať kabelku. Dcéru jedna chytila za vlasy, strhla ju na zem a tá najmenšia do nej kopala,” vysvetlil otec napadnutého dievčaťa. 

Podľa slov otca jedného z napadnutých dievčat, bola jeho dcéra bola vyplašená a vystresovaná. V policajnom aute plakala, bála sa vystúpiť.

Najmladšia útočníka mala iba 8 rokov

Na námestí sú dve kamery, no ani jedna útok nezaznamenala. Zachytila ale pohyb podozrivých pôsob. Útočníčky sa tak do niekoľkých minút podarilo vypátrať. Najmladšia z nich má iba 8 rokov, najstaršia 14. Dievčatá vraj neprejavili žiadnu ľútosť. 

“V tejto veci bolo na polícii prijaté oznámenie a vec objasňujeme ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu,” uviedla podľa portálu hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Dievčatám nikto nepomohl. K útoku došlo počas bieleho dňa, v blízkosti na terasách dvoch kaviarní, kde v tom čase bolo viac návštevníkov, ale nikto im nepomohol, ani sa ich nik nezastal, čo je viac, ako zarážajúce.

Zacharovová: Ak EÚ obmedzí pohyb ruských diplomatov, Moskva odpovie
Ak Európska únia obmedzí pohyb ruských diplomatov, Moskva prijme odvetné opatrenia. Vyplýva to z vyhlásenia hovorkyne ruského ministerstva zahraničných vecí Marie Zacharovovej, ktoré bolo zverejnené na webovej stránke ruskej diplomacie. Český... Čítať ďalej
18 | 06 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.