Prvý zápas s favorizovaným súperom na ME: Tréner verí vo výhru
17 | 06 | 2024 I Eka Balašková

Slovenský futbalový tím stojí na Majstrovstvách Európy aktuálne pred zápasom s veľmi kvalitným súperom. Slovenskí reprezentanti sú plní elánu a bez zranení. Už v pondelok od 18-tej si vo Frankfurte zahrajú proti favoritovi E-skupiny, Belgicku. O dobrej forme slovenských futbalistov hovoria pre TASR tréner Francesco Calzona a tiež kapitán Milan Škriniar.

Tréner sa na pondelkový zápas pozerá s nádejou a pripravený je aj Škriniar, ktorý si kapitánsky dres oblečie po prvýkrát. V základnej skupine nás čakajú ešte dva zápasy - s Ukrajinou a Rumunskom. Dnešný slovenský súper je veľkým favoritom na titul.

Oslabený súper

Pred zápasom sa hovorí o problémoch v radoch súpera. Trojku rebríčka FIFA trápia zranenia a tiež kondícia medzi obrancami nie je najlepšia. Napriek tomu musia Slováci ukázať stopercentný výkon.

„Môžem povedať, že všetci sú v poriadku, naštartovaní a ´nažhavení´. Podarilo sa nám vyriešiť niektoré drobné veci, ktoré nás trápili,” povedal pre TASR Calzona.

Slováci vyzbierali MILIÓNY: Facebook MAŽE príspevky s odkazom na zbierku
Spoločnosť META prevádzkujúca sociálnu sieť Facebook bude mať zrejme problém so slovenskými podporovateľmi konfliktu na Ukrajine. Tí vo veľkom podporovali aj zbierku Munícia pre Ukrajinu, ktorú mnoho odborníkov na právo označilo za protiústavnú a... Čítať ďalej
17 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

Tretie ME v kariére

Milan Škriniar je vrcholový obranca a pre tento šampionát sa predstaví v pozícii kapitána po prvýkrát, hoci tieto ME sú pre neho tretími v kariére.

„Je pre mňa obrovská česť viesť mužstvo ako kapitán na podujatí ako sú majstrovstvá Európy. Cítim sa pripravený rovnako, ako celé mužstvo. S chalanmi pozeráme každý zápas a nevieme sa dočkať, kedy aj my vybehneme na ihrisko. Emócie sú rovnaké, ako keď som bol mladý chalan, na každý jeden zápas sa teším a cítim tú správnu nervozitu. Futbal mám stále rád a hrám ho rovnako rád, ako keď som bol malý chlapec,” zaspomínal si pre TASR Škriniar na svoje prvé reprezentačné vystúpenia.

Čo nás na ME čaká a neminie

Už o štyri dni nás čaká zápas proti Ukrajine, ktorý sa odohrá v Düsseldorfe o 15:00. Slovenská reprezentácia svoje účinkovanie v skupine E zavŕši 26. júna duelom proti Rumunsku vo Frankfurte o 18-tej.

Pre Slovákov je toto štvrtý veľký turnaj. Dvakrát postúpili zo základnej skupiny. Naposledy sa tak stalo na ME 2016 vo Francúzsku. Belgičania patria medzi favoritov celého turnaja a medzi elitou sú od MS 2014. Najlepší výsledok dosiahli na ME 1980, kde nestačili vo finále 1:2 na Západné Nemecko.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.