Najnovší PRIESKUM vás prekvapí! Nový víťaz a SNS stratila takmer polovicu voličov
17 | 06 | 2024 I Ivan Mihale

Ak by sa parlamentné voľby konali od 30. mája do 3. júna 2024, zvíťazilo by Progresívne Slovensko so ziskom 23,7 percenta. Na druhom mieste by skončila strana Smer-SD s podporou 22,4%. Nasledovala by strana Hlas-SD, ktorú by podľa aktuálneho zberu dát volilo 15,8% voličov. Vyplýva to z volebného modelu agentúry NMS Market Research Slovakia.

Všetky tieto tri subjekty zaznamenali podľa prieskumu oproti začiatku mája nárast podpory, píše portál Topky.  Najviac narástol Smer-SD o 1,4 percebtuálneho bodu (p.b.), čo je však stále plne v rozmedzí intervalu spoľahlivosti.

Hnutie Republika v parlamente

Za nimi by sa umiestnilo hnutie Republika, ktoré by získalo podporu na úrovni 7,4 percenta a ako posledné by malo na základe tohto volebného modelu istotu vstupu do parlamentu. Nasledovali by SaS (5,6 %), KDH (5,6 %) a SNS (4,5 %). U týchto subjektov sa na základe volebného modelu nedá s istotou určiť, či by sa do parlamentu dostali alebo nie, hovorí analytik. Hnutie Slovensko, Za ľudí v porovnaní s májovým volebným modelom pokleslo o 2 p.b. na 3,4%.

 

 (Zdroj: NMS Market Research Slovakia)

 

Hanes dodáva, že aktuálny volebný model ráta s účasťou na úrovni 54,8 percenta, čo je oproti obdobiu spred atentátu na premiéra pokles až o 6,5 p.b. "Môže však byť spôsobený aj sústredením sa voličov na eurovoľby, ktoré sa konali pár dná po zozbieraní týchto dát," hovorí. Zber dát prebiehal online cez Slovenský národný panel. Prieskumu sa zúčastnilo 1 020 respondentov.

Prezident Zeman o Čaputovej: JASNE, STRUČNE, VÝSTIŽNE. TOTO mu liberálne médiá nezabudnú!
"Ak je prezident amatér, stane sa tragikomickou postavou", uviedol Miloš Zeman na inaugurácii Petra Pellegriniho v Bratislave na margo už bývalej prezidentky Zuzany Čaputovej. Bývalý český prezident bol vždy hanobený za to, s akou priamosťou vedel... Čítať ďalej
17 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.