Jozef Viktorín: Kto a prečo hrá s nami všetkými falošnú hru?
17 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

Armádny generál vo výslužbe Jozef Viktorín (Republika) upozorňuje na ďalší vážny náznak toho, že sa blížime k reálnemu vojenskému konfliktu. Napriek tomu sa mocní snažia tieto prípravy zakryť rečami o nezapojení sa NATO do konfliktu. Vo svojom statuse na Facebooku vysvetlil aj to, prečo bolo potrebné tak urýchlene podpísať „obrannú“ dohodu s USA a to už je pre Slovensko doslova desivé.

Viktorín pritom vôbec neverí tvrdeniam, že aliancia sa do konfliktu nezapojí. Kompetentným vyčíta vedomé zavádzanie občanov. Mimochodom, tí slovenskí sa o tom, že na ich území by mala byť tretia základňa, z ktorej by sa mali koordinovane dodávať zbrane na Ukrajinu, dozvedeli nepriamo od Viktora Orbána, nie od svojej vlády, od ktorej by sa to očakávalo. Viktorín preto aj našu vládu vyzýva, aby jednala férovo a hlavne mierovo. Hlavne aby komunikovala, lebo dialóg potrebujeme všetci. Zvlášť v časoch, keď možno prichádzajú šance na zmiernenie konfliktu u susedov.

O krok bližšie k vojne

„Koordinácia vývozu zbraní prostredníctvom NATO sa jednoznačne stáva ďalším krokom, ba priam míľnikom, ktorý Európu a teda nás všetkých významne približuje k vojne. Spôsob argumentácie Generálneho tajomníka NATO že “...aliancia sa konfliktu nezapojí… “ vyznieva nie len farizejsky, trápne, ale aj smiešne. Podotýkam, že naozaj smiešne by to bolo, keby takto nehrozil otvorený a priamy stret  Ruska zo západom. Čo je ešte horšie a smutnejšie touto rétorikou nezodpovedných politikov vedome zavádzajú všetkých naokolo. Áno zavádzajú. Takýmito akože argumentami sa neklamú pohlavári len medzi sebou, ale čo je zásadné, klamú a to cielene, aj všetkých obyvateľov. A to je pre mňa najvyššia forma podvodu,“konštatuje Viktorín.

RUSI VARUJÚ: Letiská mimo Ukrajiny sa stanú naším legitímnym terčom!
Lietadlá F-16 a vojenské letiská mimo územia Ukrajiny sa stanú legitímnymi terčmi pre Rusko, ak sa budú podieľať na bojových misiách proti ruským silám, vyhlásil šéf branného výboru dolnej komory ruského parlamentu Andrej Kartapolov. S odvolaním sa... Čítať ďalej
13 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Tri základne: Rumunsko, Poľsko a...

„Realizácia dodávok zbrani má byť prostredníctvom troch vojenských základni aliancie a to: z Rumunska, Poľska a tou treťou, ako naznačil maďarsky premiér, má byť Slovensko. Už tento šialený, priam pekelný plán ukazuje, prečo bolo nutné tak rýchlo podpísať dohodu s USA (DCA), však pani Čaputová?,“ píše ďalej Viktorín.

Facebook / Jozef Viktorín | Slovensko - NATO

Aká hra sa tu so Slovenskom hrá

„To že aliancia bude aktívna smerom k Ukrajine bolo jasné dávno dopredu. Avšak to, že územie SR má byť využité, vlastne zneužité, na prepravu zbraní smerom na Ukrajinu je slušne povedané nemiestnym pokusom o žart so Slovenskom a jeho občanmi.  A to aj preto, že občan sa túto viac ako zásadnú informáciu dozvie od maďarského predsedu vlády a nie od slovenských, teda vlastných politikov. Kto s kým potom akú hrá hru a aké zámery sú skutočným záujmom mocipánov? Povedzme si jasne a zreteľne, že v prípade, ak cez Slovenskú republiku budú viest zásobovacie trasy pre vývoz zbrani na Ukrajinu stávame sa okamžitým a jasným terčom Ruskej federácie na zásah. Ak niekto tvrdí opak, buď je rojko, klamár, alebo oboje dokopy,“ upozorňuje armádny generál.

Všimol si jednu vec

„A teraz to dôležité: všimli ste, že by v týchto šialených plánoch figurovali krajiny ako Francúzsko, Nemecko, Veľká Británia či Belgicko? Ja teda nie a nevšimol by si to nikto, pretože tam nie sú. Vieme prečo...,“ poznamenáva Viktorín.

„Na druhej strane veľmi otvorene hovorím, že vláda, naša vláda, sa ani náhodou nechová k občanom férovo, lebo niečo tak zásadné sa musíme dozvedieť od premiéra susedného štátu a naši politici a nehovoriac o médiách sú tichúčko! Na druhej strane ešte stále verím, že pôvodné proklamácie vlády, že žiadne zbrane, žiadni  slovenskí vojaci na Ukrajinu nepôjdu, budú do bodky dodržané,“ chce veriť republikán.

Čaputová symbolicky odovzdala Prezidentský palác Petrovi Pellegrinimu
Bývalá prezidentka Zuzana Čaputová v sobotu poobede symbolicky odovzdala Prezidentský palác novej hlave štátu Petrovi Pellegrinimu. "Môjmu nástupcovi prezidentovi Petrovi Pellegrinimu želám úspešný mandát, aby naplnil svoje poslanie, ktorým je... Čítať ďalej
15 | 06 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme dialóg!

„Bojachtiví politici z aliancie a iných západných štátov, ktorí o útrapách vojny nemajú ani minimálnu predstavu by sa mali nad sebou zamyslieť. Som si istý, že u nás majú dvere otvorené a môžu sa prísť pozhovárať s občanmi, ale nie sa na ich chrbte voziť. Našej vláde pri tom jasne odkazujem, že Slovensko je odkázané na dialóg nie na zamlčiavanie zásadných informácií. Odkazujem vláde, že Slovensko potrebuje jasnú pronárodnú politiku, ktorá je v záujme občanov a nie cudzích mocnosti a štátov,“ apeluje generál vo výslužbe.

Ideme z kopca...

„Je smutné, že táto vojnou zaváňajúca aktivita sa robí v období, keď je na stole cez organizovanie mierovej konferencie snaha urovnať konflikt na Ukrajine. Potvrdzuje to netransparentný, arogantný a amatérsky prístup k „niekoho“ k slovu a pojmu MIER. Pripomínam a opakujem, že to čo potrebujeme je MIER a nie vojna. Toto je cesta k zastaveniu krviprelievania a zároveň postupného vzostupu kvality života v Európe a jej národných štátov, pretože, ak to niekto z „lídrov“ nespozoroval, ideme dolu z kopca...,“ uzatvára vôbec nie optimisticky Jozef Viktorín.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.