Hlas ľudu: ŠIMEČKA DOSTAL PORIADNY VÝPRASK
17 | 06 | 2024 I Mária Škultétyová

Peter Pellegrini to bude mať ako prezident ťažké, latka je nastavená veľmi vysoko. Veľa bude záležať od toho, či dokáže narysovať hrubú čiaru za nešťastným, útočným spôsobom volebnej kampane, aj za svojimi straníckymi spojencami z minulosti (SMER, Hlas). Jeho obsadenie pozície čestného predsedu Hlasu je žiaľ naozaj neštandardným krokom. Dôležité tiež bude, či sa rozhodne byť prezidentom "na okrasu", sústredeným na status a oficiality, alebo bude naozaj prezidentom všetkých ľudí.

Prajem jemu osobne aj celému Slovensku, aby sa rozhodol správne a bol dobrým prezidentom SR.

Takýmto statusom privítal nového prezidenta Michal Šimečka.

Slová chvály by sme od neho darmo čakali

Jeho favorit prehral a opozíciou zbožňovaná prezidentka na okrasu odchádza tiež s dlhým nosom. Ona chcela Korčoka. Lenže naplnila sa vôľa ľudu a prezidentom sa stal Peter Pellegrini. Samozrejme, že opozícia to ťažko predycháva. Kult osobnosti sme z Paláca vyprášili, ale stopa musí zostať. Preto Miško a jeho pravoverní do sveta trúbia, že prezidentka nastavila latku veľmi vysoko a Pelle to bude mať ťažké.

Ja si zas myslím, že keď to so svojou telesnou konštrukciou a mentálnou výbavou dokázala Zuzka, Pelle latku hravo preskočí, ba dokonca,  Zuzku aj ďaleko preští.

A čo si myslia čitatelia na Šimečkovej FB stránke?

Iste, mnohí mu pritakávajú. Ale je aj veľa tých, od ktorých to takto schytal:

Že latka je nastavená vysoko. Už ju dávno preskočil. Veľmi ma pobavila táto vaša veta. Ďalej to je o vašom pokrivenom vnímaní a predstavách a neobjektívnosti, nediplomatickosti a iných ne…. ale tá prvá veta je peckaaaa , pobavila, musela som si vás vyhľadať po tom , čo som vás to počula povedať v TV a napísať vám, ako ma to pobavilo.

Pán Šimečka, v niektorých chvíľach mlčať je zlato. Ste veľmi neskúsený politik. Ak hodinu po zložení sľubu nového prezidenta napíšete takýto trápny status – budete robiť to, čo ste robili od parlamentných a prezidentských volieb – nie spájať, ale rozoštvávať národ. Nič ste nepochopili a takýmto zmýšľaním ani nepochopíte. Štátnik dáva vysoké ciele – vy sa štátnikom nikdy nestanete.

Je niečo, čo vám nevadí? Bude to prezident, ktorý naučí slovenský ľud, čo je to slušnosť a tolerancia, vlastenectvo . Vzorom by mali byť politici a politické strany.

Po desiatich rokoch konečne prezident na úrovni, za ktorého sa Slováci nemusia hanbiť.

Nehnevajte sa, neviem, či viete niekedy, čo rozprávate? V tom PS mi pripadá každý odborník a filozof, nechajme čas, čo ukáže, lenže pri vás je to ináč, len tlačíte. Neprešlo ani pár hodín a už viete, ako bude.  Či PS už vie??

Bude určite lepším prezidentom proti tým dvom posledným. A prezidentku "na okrasu" sme tu už mali.

Pani Čaputová sa asi nerozhodla správne. Keďže na ňu mi presne sedí, že sa sústredila na status a oficiality (aj to uviedla v zhrnutí toho, čo dosiahla, že koho všetkého prijala) a rozhodne nebola prezidentkou všetkých občanov, ale len svojho názorového spektra. Nájdite mi jeden prípad, kedy sa zastala človeka z opačného názorového brehu...

Tak, pán Šimečka, pár bodov:

1.  Pellegrini nie je čestným predsedom, ale je zakladajúcim predsedom strany a to je rozdiel.

2. Čaputová celých päť rokov bola spojená so svojou stranou, napokon aj úradnícka vláda, ktorú vymenovala, bola presne kópiou jej, respektíve Vašej strany.

3. Nastavená vysoká latka v čom? Pokiaľ sa nemýlim, už veľakrát Pellegrini v prieskumoch dôveryhodnosti predbehol aj Čaputovú, čiže bol už dávno obľúbený politik ešte viac než Čaputová, čo dokazuje aj výsledok vo voľbách, kde získal oveľa viac % ,silnejší mandát než ona. Kým Čaputová riešila nejakú skládku, už v tej dobe Pellegrini sa stretával s najvyššími politickými predstaviteľmi z USA, Ruska, Číny či EU a mal uznanie a rešpekt ako premiér za oveľa kratšie obdobie než Čaputová za celých päť rokov.. práveže ona to mala po Kiskovi ľahšie, pretože jeho latka bola dosť nízko nastavená..

4. Ešte nie je v úrade prezidenta ani 24 hodín a už vopred viete všetko, aký bude prezident.. typické inteligentné zmýšľanie vašich voličov, naozaj.

5. Pellegrini už svojím inauguračným prejavom, ktorý politológovia označili za najlepší v dejinách modernej SR, dokázal, že je štátnik a hlavne človek srdcom a dušou.. takže kľud, Peter Pellegrini ako skúsený politik, nie nováčik ako jeho predchodcovia, bude 100% dobrým prezidentom SR, všetkých občanov na Slovensku. Nech žije nový prezident SR Peter Pellegrini 

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Hlas ľudu: Pellegrini ešte ani neúraduje a Remišová mu už berie právomoci
Šikovná a prezieravá je to žena. Všetko robí v predstihu a pre ľudí. Ak čakáte od nej nové pexeso, tak nie, pexeso nebude. Tentoraz je to niečo celkom iné. Ešte pred inauguráciou prezidenta sa stihla pochváliť so zákonom, ktorý berie prezidentovi... Čítať ďalej
15 | 06 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.