Exminister školstva ironicky: Protestujem proti útokom na bratislavskú kaviareň
18 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

Ľavicový politik Juraj Draxler sa len nedávno „priznal“, že médiám bývalého mainstreamu veci hovorí už natvrdo, lebo veci taktne povedať im skrátka nepomáha. Nezaberá to. Keď im aj stokrát vyvrátite ich tvrdenia, ako sa ľudovo hovorí, idú si svoje. Aktuálne cez Facebook na nich skúša iróniu. A nie len na nich, on ju skúša hneď na celú „bratislavskú kaviareň“.

Píše preto, že protestuje proti množiacim sa útokom na bratislavskú kaviareň. Ironicky pripomína, že hoci sme neustále strašení ekonomickou katastrofou, investori vláde veria. Denník N v článku o mierovej konferencii stále ako o jedinom zle hovorí o Rusku, ktoré vraj hrozí jadrovými zbraňami. Putin im to však podľa Draxlera neustále kazí – použitie jadrových zbraní vylučuje ich jadrová doktrína. Nuž a aj Facebook je proti Ukrajine – dovolil si zablokovať príspevky týkajúce sa zbierky Munícia pre Ukrajinu.

Posúďte sami

„Slovenská republika si dnes (v pondelok, pozn. red.) požičala na finančných trhoch za rovnakú cenu, ako minule, aj ako v zime. Investori teda vláde veria a žiadnu rizikovú prirážku nežiadajú. To našej kaviarni musia robiť schválne. Tá už mesiace vzýva zníženie ratingu a tvrdí, že vláda nezvládne verejné financie a furt nič!! Ešte aj bankári sú proti odborníkom v PS a našich médiách,“ ironizuje Draxler.

A zase Denník N...

N-ko v nedeľnom článku o tzv. mierovej konferencii o Ukrajine pri tej príležitosti spôsobne čitateľovi vysvetľoval, že Rusko je zlo.

„Napríklad tvrdil, že Rusko a jedine Rusko spomína v súvislosti s konfliktom jadrové zbrane. A takmer presne v rovnaký čas ako článok vydalo N, vyšiel v britských novinách rozhovor s generálnym tajomníkom NATO, ktorý vyzýva, aby aliancia uviedla do pohotovosti viac jadrových zbraní. To už čo je toto!!!! To im aj ten Stoltenberg urobil zjavne naschvál,“ rozhorčuje sa Draxler vo svojej irónií a dopĺňa konzistentné tvrdenie ruskej vlády, že ani jadrové, ani taktické zbrane na útok na Ukrajine nepoužije – vylučuje to ich jadrová dotkrína.  Médiá však neustále hovoria o opaku.

Slováci vyzbierali MILIÓNY: Facebook MAŽE príspevky s odkazom na zbierku
Spoločnosť META prevádzkujúca sociálnu sieť Facebook bude mať zrejme problém so slovenskými podporovateľmi konfliktu na Ukrajine. Tí vo veľkom podporovali aj zbierku Munícia pre Ukrajinu, ktorú mnoho odborníkov na právo označilo za protiústavnú a... Čítať ďalej
17 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

Munícia pre Ukrajinu

„No a čo je najhoršie: Facebook odstránil stránku propagujúcu notorickú zbierku na muníciu pre Ukrajinu. Teda stránku iniciatívy, ktorej existencia v kaviarni spôsobila doslova orgazmy. Teraz ju ako nevhodnú zrušila dokonca americká korporácia. Toto už je čo prosím???? Podplatil ich Putin??? Svet sa zvrhol a všetci podrypávajú našu dobrú kaviareň. Ak by som bol jej členom, tak si hádam od bolesti zajtra ráno ani nedokážem vypiť svoje kakavko,“ uzatvára Draxler svoj maximálne ironický príspevok.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik