Denník N zlyhal v skúške z demokracie! Šíria len PRIMITÍVNU NENÁVISŤ! (VIDEO)
19 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

Určite ste počuli, čo spáchal Denník N. Adam Znášik z Korčokovho tímu tam minútu vkuse nadával Erikovi Kaliňákovi a Jurajovi Gedrovi, že sú "debili". „To bola naozaj čistokrvná nenávisť vo svojej absolútnej podobe," povedal podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák. Šéfredaktor Denníka N Matúš Kostolný sa bráni tým, že je to satira, nie spravodajstvo alebo názorová žurnalistika. No Erik Kaliňák mu odkazuje: Primitívna nenávisť nie je satira! Ak sa novinári s týmto nevysporiadajú, zlyhali hneď pri prvej skúške z demokracie.

Len nedávno Úrad vlády pod vedením Juraja Gedru spustil kampaň Rešpektujeme iný názor. Pripravil k nej aj tlačovú besedu, na ktorú reagovali novinári Denníka N Zuzana Vitková, Adam Znášik a Braňo Bezák podkastom. Odzneli v ňom na adresu napríklad Erika Kaliňáka veľmi osobné útoky a reakcie, ktoré do médií určite nepatria. V nedeľu sa na Úrade vlády preto uskutočnila ďalšia tlačová konferencia na tému „Takto zmier nevyzerá. Ako ďalej?“ za účasti podpredsedu vlády a ministra obrany SR Roberta Kaliňáka, vedúceho Úradu vlády SR Juraja Gedru, predsedu zboru poradcov predsedu vlády SR Erika Kaliňáka a poslanca NR SR Richarda Glücka (všetci Smer-SSD).

Robert Kaliňák hovoril o čistokrvnej nenávisti. Erik Kaliňák pripomenul, že práve strana Smer bola tou stranou, ktorá sa po atentáte nie len ospravedlnila, ale aj začala znovu komunikovať s médiami, ktoré pred časom koalícia označila za nepriateľské. Spočiatku sa zdalo, že aj tieto médiá si uvedomili, „čo sa stalo“, no podkast Toto vystrihneme Denníka N úplne odrovnal každú snahu, ktorú Smer podnikol, na čo reaguje už aj veľká časť voličov. Erik Kaliňák preto rovnako, ako Juraj Gedra skonštatoval, že Denník N sa musí ospravedlniť, aby aj ostatné médiá videli, že toto nie je cesta. Ospravedlnenie prišlo, aj neprišlo.

Čistokrvná nenávisť

„To bola naozaj čistokrvná nenávisť vo svojej absolútnej podobe," povedal podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák. Gedra vyzval denník na ospravedlnenie.

NAŽIVO! Takto zmier nevyzerá. Ako ďalej? Reakcia na "deb.lova.nie Gedru, Erika Kaliňáka a ďalších..."
Podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák prehovorí. Tlačová konferencia podpredsedu vlády a ministra obrany SR Roberta Kaliňáka, vedúceho Úradu vlády SR Juraja Gedru, predsedu zboru poradcov predsedu vlády SR Erika Kaliňáka a... Čítať ďalej
16 | 06 | 2024 | Gabriela Fedičová

Podaná ruka „zavisla vo vzduchu“

Erik Kaliňák pripomenul, že koalícia „podala ruku“ médiám už pred mesiacom – komunikuje aj s tými, ktoré predtým označila za nepriateľské. Chceli ísť aj napriek nevôli veľkej časti voličskej základne príkladom, keďže práve Smer je tou stranou, ktorej tiež záleží na tom, aby sa rozbúrená spoločenská situácia upokojila a pripomenul aj fakt, že aj niektoré médiá v prvých dňoch po atentáte na premiéra hovorili o útoku na demokraciu, či útoku na nás všetkých.

„Ako prví sme verejne prijali náš diel zodpovednosti, ospravedlnili sme sa a začali sme komunikovať s médiami, ktoré sme predtým označili za nepriateľské. Podaná ruka však ostala bez odozvy tak médií, ako opozičných politikov,“pripomína Erik Kaliňák.

zdroj: Facebook | Denník N

Samý „d*bil“

Upozornil tiež na výrok Roberta Kaliňáka tesne po atentáte, že naša demokracia sa bude musieť znova naučiť chodiť a na Úrade vlády preto prišli s rešpektom voči inému názoru. Hoci ich kampaň, informovanie verejnosti je základným princípom demokracie, Denník N pripravil podcast „Toto vystrihneme“, kde v podaní redaktorského tria len tak lietali pomenovania, ako „d*bil“ na adresu politikov zo Smeru, na ktorých sa náramne bavili.

Kritika musí byť, no tam, kde patrí

„Ja naozaj rešpektujem, že novinári majú byť k politikom kritickí, ale nie za každú cenu, nie všade a nie bez akéhokoľvek argumentu, pretože v tomto podkaste nebolo nič, len nenávisť a zlosť. Dokonca ani humor som nenašiel, hoci má ísť o humoristický podkast,“reagoval Erik Kaliňák. Tomu síce bolo jasné, že politika pre neho nebude ľahká cesta a nemieni ísť cestou vypínania webov.

UŽ STAČILO! Denník N potvrdil, že proti Smeru vedie TOTÁLNU VOJNU! A Šimečka sa dobre zabáva (VIDEO)
Určite ste počuli, čo spáchal Denník N. Nejaký Znášik z Korčokovho tímu tam minútu vkuse nadával Erikovi Kaliňákovi a Jurajovi Gedrovi, že sú "debili". A Šimečka to obhajuje. Skonštatoval to podpredseda parlamentu a budúci europoslanec Ľuboš Blaha... Čítať ďalej
17 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Dokedy to má takto ísť?

„Ale vy nás takouto prácou dostávate do polohy, že sa teraz pôjdem prejsť so svojou manželkou, tam narazím na vášho zradikalizovaného čitateľa, alebo teda voliča opozície a ten v tom lepšom prípade začne na mňa rovno kričať, že som úplný d*bil a mám ísť do r*ti. Potom sa pri mne pristaví náš volič a pýta sa ma – stále nič? Aj tomuto pánovi sa plánujete ospravedlniť?,“ hovorí Erik Kaliňák s otázkou, či to takto má ísť celé štyri roky. Žiada preto médiá, aby mu úprimne povedali nejaký argument na svoju obhajobu.

Musí sa ospravedlniť

Nie len voliči, ale aj on je presvedčený, že v podkaste odznelo nahlas to, čo si potichu všetci myslia. Toto však nemôže prejsť mlčaním, ak sa nechceme vrátiť do situácie, ktorá viedla k atentátu.

„Šéfredaktor Denníka N sa musí za tento exces ospravedlniť, ale s ohľadom na aktuálnu dobu, ktorú žijeme, potrebujeme vidieť, že aj ostatní šéfredaktori takýto prístup odsudzujú,“ vyslovil Erik Kaliňák.

Šéfredaktor sa ospravedlnil

„Za urážky sa ospravedlňujeme. Je to satira, nie spravodajstvo alebo názorová žurnalistika. V satire sú hranice najslobodnejšie a obmedzenia najmenšie. Ani v satire by však nemal byť vtip postavený iba na urážke ostatných," priblížil šéfredaktor Denníka N Matúš Kostolný. Pripomenul, že aj naďalej sa budú snažiť „o vecnú, kultivovanú kritiku a verejnú diskusiu“, ako základ demokracie. „Budem rád, ak sa aj politici dokážu ospravedlniť za urážky, ktoré smerujú novinárkam a novinárom, ale aj politickým oponentom," dodal.

Denník N

Adam Znášik trvá na „d*biloch“ a „chr*ňoch“

„Gedrovi, Glückovi ani Kaliňákovi sa sa neospravedlňujem. Sú to d*bili, čo dokázali aj dnešnou tlačovou konferenciou, ktorá nemala čo robiť na pôde úradu vlády. A ak mala, žiadam tamtiež priestor pre každého, koho niektorý z tých chruňov za ostatné roky urazil, alebo osočil," napísal Adam Znášik, redaktor Denníka N, ktorý nadával Smerákom do debilov.

"V normálnom svete by ich každý normálny človek po dnešku vysmial. My v normálnom svete nežije, čo je smutné," uviedol na dôvažok Znášik.

TO JE SILA! Šéfredaktor Denníka N sa ospravedlnil Smerákom!
Predstavitelia Smeru-SD zopakovali na nedeľnej tlačovej konferencii potrebu rešpektovať iný názor. Minulotýždňové príspevky dvoch denníkov podľa vedúceho Úradu vlády SR Juraja Gedru prezentovali nerešpektovanie iného názoru a dehonestovali ľudí,... Čítať ďalej
16 | 06 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik