ODPADNETE! HEREČKA NVOTOVÁ PREZRADILA, AKÁ BY BOLA PREZIDENTKA
16 | 06 | 2024 I Gabriela Fedičová

Dorota Nvotová, herečka, speváčka a politička, ktorá neuspela v parlamentných voľbách so stranou Demokrati kvíli nad odchodom prezidentky Zuzany Čaputovej z prezidentského paláca. V príspevku na sociálnej sieti spomína Roberta Fica a rozpísala sa aj o tom, aká by bola ONA prezidentka. No odpadnete!

"Stáli ste v tej uličke v trasúcom sa temnom lietadle počas búrky a mňa napadlo- ako ju od toho všetkého ochránime? Ako jej pomôžeme?" Takýto sentimentálny začiatok statusu si zvolila Nvotová.

"Tu sme sa vtedy zoznámili. Na palube štátneho špeciálu cestou do Prahy. Bola to Vaša prvá zahraničná cesta. ( Och, bolo vtedy okolo toho ale povyku! Prezidentka si dovolila zobrať na palubu muzikantov! Toľká hanba. Keby mali aspoň kroje a cimbal!)" Spomína na cestu so Zuzanou Čaputovou a nezabúda kopnúť si ironicky do folklóru.

"Zahrali sme Vám vtedy na Letnej koncert na uvítanie. Namiesto toho aby sme šli niekoľkými autami aj s nástrojmi, nevadilo Vám, že sme zaplnili prázdne miesta v lietadle. Bola to nádherná akcia v krásny slnečný deň a vaša prezidentská misia ešte len začínala. Mali ste všetko to dobré aj zlé len pred sebou. Praha sa tešila a my sme boli na Vás strašne pyšní. Neviem, či ešte niekedy budem cítiť takú spontánnu pýchu na našu hlavu štátu idúc po ulici v susednej krajine. Asi už nikdy nie," dodáva, ale zároveň je jasné, že čas ukáže.

Turbulencie a narodeniny Zuzany Čaputovej

"Cestou naspať bola už noc, za oknami bola tma a sem tam sa blislo. Nastala turbulencia, v lietadle sa zhaslo a my všetci sme čakali na polnoc. Vedeli sme, že budete mať narodeniny. Vytiahli sme tie menšie, príručné nástroje a zahrali Vám Happy Birthday. Prišli ste z prednej časti lietadla k nám, stáli ste v uličke a dojato nás počúvali. Občas blikli do tmy svetlá, videla som Vašu siluetu a jemný odlesk v očiach a z celej sily sa snažila vryť si do seba ten moment. Medzi tých pár momentov v živote, ktoré si človek chce ozaj zapamätať, ale bojí sa, že príde nejaká nezanáma sila a zoberie mu ho. Kvôli Covidu, som prišla o dosť veľa spomienok a môj mozog na čas zatemnil Covidový brain fog, tento moment mi však utkvel," kvíli Nvotová.

"Média už spúšťali svoj prvý lynč na Vás- nezobrali ste na palubu novinárov, ale muzikantov. Vedela som, že to je len začiatok. Že vtedajšia opozícia na čele s Robertom Ficom a im pridružené médiá Vám pokoj nedajú ani na minútku. Stáli ste v tej uličke v trasúcom sa temnom lietadle počas búrky a mňa napadlo- ako ju od toho všetkého ochránime? Ako jej pomôžeme? Nedokázali sme Vás ochrániť, pani prezidentka. Prepáčte. To, čomu ste museli čeliť Vy, nemusel čeliť ešte nik z politikov. To, čomu vystavili Vás, ženu, matku, ešte nevystavili nikoho. A napriek tomu sa našli hlasy, ktoré Vám vyčítali, že nebudete znova kandidovať," oplakáva ďalej herečka, speváčka a neúspešná politička odchod Zuzany Čaputovej.

"Try walking in her shoes, pomyslela som si," nezabúda vložiť do svojho príspevku aj angličtinu, lebo po slovensky by to neznelo tak (ne)zaujímavo, že: "..skúste chodiť v jej topánkach".

A na záver čerešnička. Nvotová prezradila, aká by bola politička

"Nie, nedokázala by som kráčať vo Vašich topánkach. Tie moje by mali o dosť ostrejšie špice. Vy ste to zvládli s kľudom a pokorou. Mohli by sme sa však všetci učit kráčať vo Vašich šľapajách. Je toho viac, čo je nasledovaniahodné. Začnime súcitom, rozvahou a kľudom. A naša spoločnosť ozdravie," vysvetlila.

BYE-BYE, MRS. ČAPUTOVÁ 
Okolo Zuzany Čaputovej sa rozvinul taký groteskný kult osobnosti, že by jej ho mohol závidieť aj Kim Čong-un. Skonštatoval to na sociálnej sieti podpredseda parlamentu a budúci europoslanec Ľuboš Blaha na sociálnej sieti. Podľa politika Čaputovej... Čítať ďalej
16 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik