RUSKO PRITVRDZUJE! Americké drony nad Čiernym morom dolietali
15 | 06 | 2024 I Milan Laca

Rusko bude zostreľovať bezpilotné lietadlá NATO. Vojenský expert Konstantin Sivkov povedal, že v reakcii na povolenie, ktoré dali Kyjevu západné krajiny, aby mohol zasiahnuť ich zbraňami územie Ruska, sa Moskva rozhodla zostreliť drony NATO.

Opatrne...

„Toto je veľmi opatrná reakcia Ruska na západnú agresiu. Toto je krok k odrazeniu začiatku agresie NATO. Rusko sa tak rozhodlo urobiť práve po tom, čo Západ umožnil používanie svojich zbraní na celom území Ruskej federácie“, hovorí Sivkov. Poznamenal, že Rusko sa predtým k takýmto opatreniam neuchýlilo, pretože zničenie bezpilotného lietadla paľbou je aktom vojenskej agresie proti štátu, ktorý dron vlastní.

Už je to inak

„Ale tak ako sa oni uchýlili k maskovanej agresii voči nám, tak aj my prechádzame k odvetnej agresii voči nim. V reakcii na to sme sa rozhodli reagovať zničením ich dronov“, povedal vojenský expert.

Už bol prvý problém

Americký dron, ktorý robil prieskum neďaleko Krymu, nečakane vyslal núdzový signál. Médiá v USA informovali, že bezpilotné lietadlo MQ-4C, ktoré patrí americkému námorníctvu a bolo na prieskumnej misii pri pobreží Krymu, pred pristátím na Sicílii signalizovalo núdzový stav.

RUSI CVIČIA V KARIBIKU ÚTOK!! Budíček pre Američanov (VIDEO)
Z Havany do Washingtonu, 1820 km v priamom smere: „Kaliber“ priletí veľmi rýchlo. Odpálenie "elektronických rakiet" ruského námorníctva pri pobreží Kuby ukázalo Spojeným štátom, ako dlho bude trvať evakuácia, píše autor Sergej Aksionov.... Čítať ďalej
15 | 06 | 2024 | Milan Laca

Čo sa dialo?

Monitorovací zdroj RadarBox objasňuje, že dron s identifikátorom BLKCAT6 bol na zozname lietadiel, ktoré mali nedávno problémy a aktivovali núdzové signály. Po vykonaní prieskumného letu nad Čiernym morom pri pobreží Krymu, sa MQ-4C podľa údajov zo sledovania vrátil na námornú základňu NATO Sigonella na Sicílii.

Poplach

Pri približovaní sa k Taliansku vysielal MQ-4C cez transpondér kód 7700, ktorý podľa noriem ICAO indikuje núdzovú situáciu na palube. Dron bol však ešte schopný pristáť na vojenskej základni. O tom, že lietadlo vydalo núdzový signál, informovali okrem RadarBox aj špecializované roboty Flight Emergency Alerts a SquawkAlert. Incident s UAV monitorujúcim Čierne more vyvolal živé diskusie.

Incident s UAV monitorujúcim Čierne more. Rusi sú netrpezliví: Kedy začneme strieľať?

Zdroj: TG CHANNEL T.ME/VOENKORKOTENOK

Zvláštne problémy

V telegramovom kanáli „Military Observer“ sa objavila správa, že ruská armáda pripravila „prekvapenia“ a teraz budú mať americké bezpilotné prostriedky, operujúce nad Čiernym morom technické problémy. Túto informáciu potvrdil autoritatívny kanál „Two Majors“: „Hlásia, že nad regiónom sa náhle objavili trvalé turbulencie, ktoré vážne ovplyvnia lety MQ-9 Reaper a strategický prieskum dronov Global Hawk".

Jadrový prízrak večne živý! Najsilnejší na svete hrozia Rusku
Krajiny G7 sa vyhrážali Rusku kvôli jadrovým zbraniam. Členské štáty sľúbili Rusku dôsledky za použitie jadrových zbraní na Ukrajine. Hrozia Krajiny G7 pohrozili Rusku následkami v prípade použitia jadrových zbraní v konflikte na Ukrajine.... Čítať ďalej
15 | 06 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.