Ministri pogratulovali Pellegrinimu
15 | 06 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Ministri zdôrazňujú po sobotnej inaugurácii prezidenta SR Petra Pellegriniho jeho politiku pokoja a zmierenia. Prajú mu úspešné vykonávanie prezidentského mandátu.

"Aj touto cestou mu blahoželám a želám mu šťastné a profesionálne rozhodnutia v prospech záujmov Slovenska a občanov Slovenskej republiky," uviedol na sociálnej sieti minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD).

Šéf slovenského rezortu diplomacie Juraj Blanár (Smer-SD) poukázal na to, že prezident je zároveň veliteľom Ozbrojených síl SR. "Nech napĺňanie vášho významného mandátu prispeje k úspešnej budúcnosti našej vlasti a našej štátnosti," zaželal novej hlave štátu.

Minister pôdohospodárstva Richard Takáč (Smer-SD) je hrdý na to, že Slovensko má prezidenta všetkých ľudí.

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) verí, že Pellegriniho politika pokoja a zmierenia nájde odozvu v spoločnosti a upokojí a zjednotí rozdelenú spoločnosť. "Do Prezidentského paláca prichádza politik, u ktorého bol a je človek a jeho život vždy na prvom mieste," zdôraznila.

Pellegriniho prvé slová ako prezidenta: MUSÍME SA SPÁJAŤ PRE NIEČO, NIE PROTI NIEČOMU!
Peter Pellegrini zložil do rúk predsedu Ústavného súdu SR Ivana Fiačana ústavou predpísaný sľub a ujíma sa funkcie prezidenta SR. Urobil tak na sobotňajšej slávnostnej inauguračnej schôdzi Národnej rady SR v priestoroch Slovenskej filharmónie v... Čítať ďalej
15 | 06 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Do úradu nastupuje podľa podpredsedu vlády SR pre plán obnovy a eurofondy Petra Kmeca (Hlas-SD) sociálno-demokratický politik, "ktorý bude dôstojne reprezentovať Slovensko na medzinárodnej scéne a vždy zastupovať jeho národnoštátny záujem".

Predseda koaličného Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok praje novému prezidentovi SR Petrovi Pellegrinimu, aby sa jeho vízia o spojenom Slovensku a búraní vzájomných múrov stala čím skôr realitou. "Som presvedčený, že Slovensko má oddnes tú najlepšiu hlavu štátu, akú môže mať," uviedol Šutaj Eštok na sociálnej sieti.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik