Blaha nezvykle bez irónie: BLAHOŽELÁM, PÁN PREZIDENT!
15 | 06 | 2024 I Diana Zaťková

Po desiatich rokoch Kisku a Čaputovej konečne zaznel inauguračný prejav prezidenta Slovenskej republiky, z ktorého sršali vlastenecké, sociálne a mierové hodnoty. Blahoželám, pán prezident Peter Pellegrini. Skonštatoval to na sociálnej sieti podpredseda parlamentu a budúci europoslanec Ľuboš Blaha (Smer-SSD)

"Na rozdiel od svojej predchodkyne nevykričal národu, že nerozumie Slovákom, ale naopak - zdôraznil, že má pochopenie aj pre pocity hnevu, krivdy a neistoty. Ten rozdiel...," upozorňuje politik.

Podľa Blahu je dôležité, že zaznelo, že Slovensko sa musí zomknúť a každý musí vedieť rešpektovať iné názory. Presne ako povedal premiér Robert Fico - nemôže existovať len jediný správny názor. Nie je možné, aby tu istá "vyvolená" skupina v médiách a kaviarňach robila z ľudí s inými názormi štvanú zver. Nie je možné hovoriť o Slovákoch, ktorí majú svoj názor, že sú dezoláti, opice či extrémisti.

Peter Pellegrini zdôraznil, kam viedla politická nenávisť opozičného tábora - takmer zavraždili predsedu vlády Slovenskej republiky. 

Pellegriniho prvé slová ako prezidenta: MUSÍME SA SPÁJAŤ PRE NIEČO, NIE PROTI NIEČOMU!
Peter Pellegrini zložil do rúk predsedu Ústavného súdu SR Ivana Fiačana ústavou predpísaný sľub a ujíma sa funkcie prezidenta SR. Urobil tak na sobotňajšej slávnostnej inauguračnej schôdzi Národnej rady SR v priestoroch Slovenskej filharmónie v... Čítať ďalej
15 | 06 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

"Prejav nového pána prezidenta bol štátnický a vlastenecký. To silno oceňujem. Mal historickú hĺbku, bol suverénny a vyvážený. Odkedy odišiel z funkcie prezidenta Ivan Gašparovič, väčšina Slovákov si mohla vážiť iba prezidentský úrad, ale nie osobu prezidenta. Konečne si môžeme zase vážiť oboje," je spokojný s novým prezidentom smerák.

"Držme palce Petrovi Pellegrinimu. Nech žije Slovensko, nech žije mier," uzavrel Blaha.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik