Akademička Čaputová! Takto degradujú akademickú sféru, hanba! (VIDEO)
15 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

Zuzana Čaputová len pred pár dňami naznačila, že po ukončení svojho mandátu a po dlhšom odpočinku sa určite nebude venovať politike. Chystá sa do akademického prostredia. Logicky - pre Nadáciu otvorenej spoločnosti napísala tri smiešne brožúrky, takže je to rodená profesorka, ironizuje v statuse Ľuboš Blaha, budúci europoslanec za stranu Smer-SSD.

Prezidentka po niekoľkomesačnom oddychu zrejme zamieri na akademickú pôdu. Ľuboš Blaha nerozumie, ako sa tam chce so svojou trojbrožúrkovou publikačnou činnosťou dostať, no vidí to na Sorosovu Stredoeurópsku univerzitu, kde „našli útočisko“ viaceré progresívne osobnosti, čo označil za hanbu. A hanbou podľa neho je aj podpora USA neonacistom z pluku Azov. Európa podľa neho potrebuje mier. Musí sa tiež zbaviť kolonialistickej minulosti, čo bude aj on presadzovať v EP. Tiež sú mu blízke sociálne témy, veď každý robí to, čo vie a to bude podľa neho robiť aj bývalá prezidentka.

Nie politika

Prezidentka si podľa vlastných slov chce počas najbližších mesiacov oddýchnuť.

„Zároveň je jasné to, že nesmerujem do žiadnej politickej funkcie, odchádzam z politického priestoru. A tie ďalšie plány naznačím aspoň tak, že v tom ďalšom období by som sa veľmi rada venovala niečomu, čo som nazvala podpora rastu. Čo najbližšie k tomu je oblasť vzdelávania, možno akademická sféra," naznačila slovenská prezidentka svoje ďalšie pôsobenie.

Čo chce robiť Čaputová po skončení mandátu?
Končiaca prezidentka Zuzana Čaputová sa po skončení mandátu chce venovať oblasti vzdelávania a mieni pôsobiť v akademickej sfére. Povedala to v stredu po stretnutí s českým prezidentom Petrom Pavlom na Pražskom hrade, informuje spravodajkyňa... Čítať ďalej
12 | 06 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Nerozumie

„Prepáčte, ja som napísal 12 odborných kníh a desiatky štúdií, ale z vysokej školy ma ako učiteľa vyhodili, lebo moje názory sú nepohodlné. Ale panička, ktorá roky systematicky útočila na Roberta Fica, zarezávala referendá a na slovo poslúchala Bidenovu vládu, je napriek nulovej akademickej dráhe priam stvorená pre akadémiu, bravó,“ nerozumie Ľuboš Blaha.

„Predpokladám, že ju zamestná priamo Soros na svojej Stredoeurópskej univerzite. Vybaví jej panáčik Ódor... Takto degradujú akademickú sféru, hanba,“ netají sa odporom voči tomuto prístupu poslanec

Hanba ešte väčšia

„Ešte väčšou hanbou je, čo stvárajú Spojené štáty americké - oni idú posielať zbrane neonacistom z pluku Azov. Ešte raz - otvoreným neonacistom! Možno by mohli poslať nejaké zbrane aj Ku-klux-klanu či Breivikovi do nórskej basy. Keď tak milujú nacizmus a fašizmus,“ rozhorčuje sa Blaha.

Chceme len mier

„Ešte niekto pochybuje, že Biden priamo podporuje fašizmus? Ešte chce naozaj niekto, kto sa hlási k protifašistickej tradícii, obhajovať posielanie zbraní na Ukrajinu? Nehanbíte sa? Ja budem v Európskom parlamente robiť všetko pre to, aby sme fašizmus porazili. A aby sa naše vzťahy s Ruskom vrátili do normálu. Chceme mier, nič iné,“ pripomína Blaha a prikladá videorozhovor, v ktorom hovorí o svojich prioritách v Bruseli. Ten si môžete pozrieť v tomto videu:

Európa sa musí naučiť rešpektu

„A áno, rád vycestujem na návštevu Ruskej federácie, Číny, Kuby či Venezuely, aby som rozvíjal priateľské vzťahy s krajinami, ktoré Západ démonizuje. Už stačilo. Prestaňme s nenávisťou a rešpektujme iné kultúry, iné systémy, iné názory. Západná Európa sa musí zbaviť svojich koloniálnych inštinktov. Nemá právo poučovať celý svet o ľudských právach,“ vysvetľuje Blaha.

ODPADNETE! OTVORENÝ LIST ČAPUTOVEJ. TAK TOTO ZUZANA NEPREDÝCHA
VČERA PRIŠLA PRED PREZIDENTSKÝ PALÁC slziť za skládkovou Zuzankou celá "bratislavská kaviareň". Tí ľudia musia mať nejaký čip v hlave na diaľkové ovládanie z ambasády za plotom, inak si to neviem vysvetliť. Skonštatoval to na sociálnej sieti známy... Čítať ďalej
15 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Každý robí, čo vie

„Budem rozvíjať to, čo som podrobne rozobral vo svojich početných filozofických knihách. Boj proti neoliberálnemu modelu globalizácie, boj za sociálnu ekonomiku, odpor voči západnému imperializmu... Aj Zuzana Čaputová zjavne bude rozvíjať to, čo rozoberala vo svojej vedeckej tvorbe. Čiže nebude robiť nič. Ako doteraz,“ uzatvára Blaha.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik